Sivut

Blogin teemalaulu: Anthony De'fina - Jesus Loves me

Sananen Markolta

Ennen kuin edes harkitset arvostella, harkitse seuraavaa: Voitto Viron mietteitä uskosta; Brian Robertsonin kirjoituksia, sekä tässä blogissa kirjoituksia esim. tunnisteilla "fundamentalismi" ja "lakihenkisyys".

Kuten
Gandhi sanoi: "Pidän Kristuksestanne. En pidä kristityistänne. He ovat niin erilaisia kuin Kristuksenne."

- Rakas Jeesus, varjele minua seuraajiltasi!

"Kristityt: aina kun sanotte, 'minä puhun vain totuuden rakkaudessa', mitä ihmiset oikeasti kuulevat on: 'Minä olen mulkku.' Joten lakatkaa sanomasta niin. Paitsi jos olette. Siinä tapauksessa jatkakaa... kai." - John Shore

Suvaitsevaisuus on minulle itseisarvo, mutta suvaitsemattomuuden suvaitseminen on älytön vaatimus; minä en ole tekemisissä negatiivisten ihmisten ja suuntausten kanssa! (Ks. myös Wikipedia: Suvaitsevaisuusparadoksi.) En hyväksy ainuttakaan lahkoa, joka ei hyväksy minua, ehdoitta.
Tämä blogi ei ole pyhimyksiä eikä lampaita varten.

Olen pahoillani jos asenteeni tuntuu kärkevältä, mutta minä olen jo kauan sitten saanut tarpeekseni vastustajiemme argumenteista, enkä koe kutsumuksenani yrittää "ymmärtää" tai "keskustella"; heille minulla ei ole mitään sanottavaa.

Niin maailmankatsomukseni kuin ennen kaikkea elämäni ja elämän asenteeni on kokenut valtavia mullistuksia 2015 vuoden lopusta alkaen, josta voit lukea blogissani Resurget Sol Fugiens: Minun tieni.
Tämä blogi alkoi puhtaasti kristilliseltä pohjalta, ja useimmat kirjoitukset käsittelevätkin kristinuskoa: kaikki mahdolliset kysymykset sen pohjalta on varmasti käsitelty! Sitten hylkäsin ensin kristinuskon vakaumuksenani ja laajensin kirjoitusten näkökulmaa - myönnän, että tarkoituksella myös hiukan provokatiiviseen suuntaan; nyt olen kääntynyt buddhalaisuuteen, eikä kristinusko enää kiinnosta minua millään muotoa. Se ei tietenkään tee tyhjäksi tekemääni työtä, jos se voi olla avuksi jollekin.

11.9.12

JOE PEREZ: HOMOT JA REINKARNAATIO

Alkuperäinen blogikirjoitus.

Noin neljännes amerikkalaisista miehistä ja kolmannes naisista tunnustaa uskoa reinkarnaatioon. Niiden ihmisten joukossa, jotka ovat vakuuttuneita reinkarnaation todellisuudesta tai jotka ovat avoimia tutkimaan mahdollisuutta, on homoja ja lesboja. Reinkarnaatio on käsitys, että persoonallisuus, henki tai sielu palaa aineelliseen maailmaan fyysisen kuoleman jälkeen syntyäkseen uudessa ruumiissa. Se esiintyy keskeisenä opinkappaleena hindulaisuudessa, jainalaisuudessa, joissain Afrikan uskonnoissa, pakana- ja New Age-filosofioissa. Yllättävä määrä juutalaisia ja kristittyjä uskoo myös reinkarnaatioon.

Reinkarnaatioteorian mukaan ihmiset ovat sieluja oppimassa läksyjä, jotka voidaan oppia ainoastaan ruumiillisina olentoina, miehinä ja naisina. Kaikkia ihmisyyden läksyjä ei voi oppia täysin yhden elinajan aikana vain yhdessä sukupuolessa. Meidän täytyy inkarnoitua moneen sukupuoleen peräkkäisinä elinaikoina luodataksemme täysin tietoisuuden syvyydet, korjataksemme harha-askeleemme henkisellä matkallamme, ja lopulta yhdistyäksemme kaiken todellisuuden Lähteeseen. Artikkelissaan 1980, "On Gay Spirituality", Kendra Crossen Burroughs ja edesmennyt Bruce Hoffman toivat esiin näyn Gay henkisyydestä, joka tunnustaa että sekä homoseksuaalinen että heteroseksuaalinen impulssi ovat henkisen kehityksen voimia, mutta ei painota seksuaalista identiteettiä. He selittävät että on välttämätöntä ymmärtää henkisyys reinkarnaatio-dynamiikan valossa henkisen matkan takana. 

Burroughs ja Hoffman sanovat: "Niin muinaiset lähteet kuin Vedat, ja niin hiljattaiset kuin Meher Baban God Speaks [kirja pdf-tiedostona, englanniksi], vakuuttavat maailmankaikkeuden syntyneen jotta Jumalallinen voisi leikkiä kuurupiiloa oman luomakuntansa kanssa. Sielun tietoisuus kehittyy hitaasti ja tuskallisesti prosessin kautta, jonka tunnemme evoluutiona, ja vasta kun ihmismuoto on saavutettu, sielu kykenee kysymään: "Kuka minä olen?" Mutta meitä on rasitettu niin monilla evolutionaarisilla vaikutuksilla, että vie monia - kenties miljoonia - ihmiselämiä ennen kuin sielu löytää itsensä, oman jumalallisuutensa. 
Heteroseksuaalisuus on selvästi avainosa kosmista kuurupiiloleikkiä, sen vaatiessa selviytymistä ja lajien kehitystä. Useimmissa inkarnaatioissa evolutionaariset vaikutukset, jotka vastaavat vastakkaista sukupuolta, ovat tukahdutettuja ja latentteja. Siten heteroilla on taipumus viehättyä vastakkaisesta sukupuolesta.

Heteroseksuaalisuus ei kuitenkaan riitä henkiseen evoluutioon, sanovat Burroughs ja Hoffman. Ihmiset etsivät ykseyttä, mutta eivät voi saavuttaa sitä seksuaalisen kiintymyksen kautta toisiin itseihin, jotka eivät ole vielä tietoisia ykseyden identiteetistään. Homoseksuaalisuus saattaa hyvinkin sopia jumalalliseen suunnitelmaan, tarjoamalla siirtymisvaiheen yhdestä sarjasta elämiä toiseen. Esimerkiksi sielun, joka on elänyt monta elämää naisena ja on uupunut tuon sukupuolen henkisistä läksyistä siinä määrin, ettei ole valmis uusiin läksyihin, tarvitsee alkaa oppia todellisuudesta miehen näkökulmasta. Inkarnoituuko tuollainen feminiininen sielu heteroseksuaalisena miehenä? Kenties.

Vai inkarnoituuko uusiin läksyihin valmis feminiininen sielu lesboksi, naiseksi, joka voi nähdä maailman sekä jin- että jang-näkökulmasta ja sovittaa ne yhteen harmonisesti. Kenties.

Vai inkarnoituuko feminiininen sielu homomiehenä, joka yleisesti ottaen pitää hallussaan miehen fyysistä ja psykologista muotoa, mutta joka on kiinnittynyt menneiden elämien feminiinisen perspektiiviin ja kaipuuseen? Kenties. Potentiaalisia henkisiä läksyjä on monia, ja luulen että mikä tahansa näistä mahdollisuuksista olisi hyödyllinen harkittavaksi. 

Burroughs ja Hoffman sanovat: "Mielenkiintoinen asia tässä näkemyksessä on se, että se vahvistaa viisauden olla kiihkoilematta nykyisestä sukupuolestamme tai seksuaalisesta suuntautumisestamme. Todellisuudessa olemme kaikki olleet myös siinä tilanteessa. Joten olla homo on yksinkertaisesti vain yksi osa jota näyttelemme jumalallisessa draamassa, ja Gay-tietoisuus yksi osittainen vastaus kysymykseen "kuka minä olen?"

Filosofian tohtori Lynn Kearin kirja We're Here: An Investigation into Gay Reincarnation, kokoaa homoseksuaalisuuden ja reinkarnaation tutkimusta, ja sisältää reinkarnaatioon uskovien lesbojen ja homomiesten haastatteluja. Kirjoittaja, itsekin lesbo, ei ole täysin vakuuttunut reinkarnaation todellisuudesta, mutta se on hänestä kiehtova aihe. 

Henkilökohtaisena huomautuksena, minä en  myöskään ole kokonaan vakuutettu siitä että reinkarnaatio ehdottomasti tapahtuu, mutta minusta se on aivan mahdollista. Minulla on monia ystäviä jotka vannovat tämän uskomuksen nimeen, ja joilla on ollut pakottavia henkisiä kokemuksia elämässään, perustuen kokemuksiin, joita he kertomansa mukaan eivät voi selittää millään muulla tavoin. Ajattelen mielelläni reinkarnaatiota vahvana mahdollisuutena, sellaisena joka rikastuttaa ymmärrystäni omasta luonteestani ja kohtalostani. Yritän myös pitää mielen avoimena harkitessani tieteellisiä ja muita todisteita reinkarnaation puolesta tai sitä vastaan. 

Reinkarnaatio yhdistettynä muihin henkisiin uskomuksiin, tarjoaa dramaattisesti vapauttavan viitekehyksen homoseksuaalisuuden tarkasteluun. Sen sijaan että homoelämä nähdään häiriytyneenä elämänä, kuten monet konservatiiviset uskovaiset näkevät, homoelämä nähdään väistämättömänä seurauksena sukupuolen luonnosta: mystisenä, monimutkaisena ja monimuotoisena. 

Reinkarnaation järjestelmässä homoelämästä tulee mahdollisuus nähdä isompi kuva - yksi silmä kiinnittyneenä maailmaan miehenä, toinen kiinnittyneenä maailmaan naisena - lisäten sielulle uutta oivallusta ja lopulta muuntaen sen mitä pidämme maskuliinisena ja feminiinisenä. Voimme nähdä homoelämän siirtymisen, yhdentymisen ja uudistumisen aikana. 


Katso myös Markon kirjoitukset aiheen tiimoilta blogissa Resurget Sol Fugiens:  

Ja tässä blogissa kirjoitus Homojen kuolemanrajakokemuksista!

Ei kommentteja:

Klikkaamalla banneria pääset kyseiselle sivulle:

Klikkaamalla banneria pääset kyseiselle sivulle:
(Katso mm. "HLBT-asiaa")

Magnus Enckellin alttaritaulu Tampereen Tuomiokirkossa: huomaa miespari käsi kädessä!
"Jos maailma vihaa teitä, muistakaa, että ennen teitä se on vihannut minua. Jos te kuuluisitte tähän maailmaan, se rakastaisi teitä, omiaan. Mutta te ette kuulu maailmaan, koska minä olen teidät siitä omikseni valinnut, ja siksi maailma vihaa teitä."
Joh. 15:18-19