Sivut

Blogin uusi teemalaulu: Lord of the Lost - noituLOVEr (= Love Revolution!), lyriikkavideo


Sananen Markolta

Sinä konservatiivinen kristitty, joka ehkä eksyit tänne, ennen
kuin edes harkitset arvostella, harkitse seuraavaa: Voitto Viron mietteitä uskosta!

Kuten
Gandhi sanoi: "Pidän Kristuksestanne. En pidä kristityistänne. He ovat niin erilaisia kuin Kristuksenne."

- Rakas Jeesus, varjele minua seuraajiltasi!

"Kristityt: aina kun sanotte, 'minä puhun vain totuuden rakkaudessa', mitä ihmiset oikeasti kuulevat on: 'Minä olen mulkku.' Joten lakatkaa sanomasta niin. Paitsi jos olette. Siinä tapauksessa jatkakaa... kai." - John Shore

Suvaitsevaisuus on minulle itseisarvo, mutta suvaitsemattomuuden suvaitseminen on älytön vaatimus; minä en ole tekemisissä negatiivisten ihmisten ja suuntausten kanssa! (Katso alla "Suvaitsevaisuusparadoksi"!) En hyväksy ainuttakaan lahkoa, joka ei hyväksy minua, ehdoitta.
Tämä blogi ei ole pyhimyksiä eikä lampaita varten.

Olen pahoillani jos asenteeni tuntuu kärkevältä, mutta minä olen jo kauan sitten saanut tarpeekseni vastustajiemme argumenteista, enkä koe kutsumuksenani yrittää "ymmärtää" tai "keskustella"; heille minulla ei ole mitään sanottavaa.

Niin maailmankatsomukseni kuin ennen kaikkea elämäni ja elämän asenteeni on kokenut valtavia mullistuksia 2015 vuoden lopusta alkaen, josta voit lukea blogissani Resurget Sol Fugiens: Minun tieni.
Tämä blogi alkoi puhtaasti kristilliseltä pohjalta, ja useimmat kirjoitukset käsittelevätkin kristinuskoa: kaikki mahdolliset kysymykset sen pohjalta on varmasti käsitelty!
Sitten hylkäsin ensin kristinuskon vakaumuksenani ja laajensin kirjoitusten näkökulmaa - myönnän, että tarkoituksella myös hiukan provokatiiviseen suuntaan;
nyt olen kääntynyt buddhalaisuuteen, eikä kristinusko enää kiinnosta minua millään muotoa. Se ei tietenkään tee tyhjäksi tekemääni työtä, jos se voi olla avuksi jollekin.
Sitä paitsi puolisoni kanssa käymme joka tapauksessa Sateenkaarimessuissa, ei se ole pois suljettua. Nykyään on vaikeaa keksiä uutta sisältöä tähän blogiin, jonka aihe on niin spesifinen.

Yhteydenotot kommentoimalla mitä tahansa kirjoitusta tässä blogissa: henkilökohtaisia viestejä en tietenkään julkaise. Muista e-mail osoitteesi, jotta voin vastata jos niin haluat! Ja luonnollisesti ainoastaan asiallisia ja ystävällisiä viestejä, kuten kuka tahansa ajatteleva ihminen ymmärtää!

9.1.14

ORTODOKSINEN KALENTERI


Ortodoksinen kalenteri (Orthodox Calendar) on seinäkalenterien ja videoiden otsikko, jotka julkaistiin ensi kerran vuonna 2012, sisältäen alaston- ja puolialaston kuvia Ortodoksisen Kirkon jäsenistä. Kalenteri on entisen kommunistisen alueen itäeurooppalaisista ortodokseista muodostuvan ryhmän hengentuote. Ensisijainen tavoite oli osoittaa että kaikki ortodoksiuskovat eivät sovi lehdistön kuvaamaan taantumukselliseen, ahdasmieliseen stereotyyppiin, vaan ovat pikemminkin tavallisia ihmisiä intohimoineen, mieltymyksineen, kiinnostuksineen ja haluineen. Samalla kertaa kalenteri ottaa ironisen näkökulman itse Ortodoksiseen Kirkkoon, joka viime vuosina on sotkeutunut korruptioskandaaleihin, taiteilijoiden tukahduttamiseen, homoseksi-salailuun, törkeään käyttäytymiseen ja homofobiaan. 

Kuviensa avulla kalenterin luova tiimi pyrkii vastustamaan suurinta osaa Ortodoksisen Kirkon johdon negatiivisista ja vanhanaikaisista vaikutuksista. Tunnustaen että muutos ei ehkä tule nopeasti viralliseen Ortodoksisen Kirkon kantaan, OC (Orthodox Calendar) kuitenkin uskoo että ainakin se voi rohkaista ihmisiä (uskovia tai ei) pohtimaan ja ymmärtämään että heidän puheensa/ajatuksensa eivät enää sovi nykyaikaiseen yhteiskuntaan. 

Rohkeilla väreillä, homoeroottisella pohjavireellä ja lempeällä ironisella huumorilla OC:n taiteellinen työ vertautuu David LaChapellen ja Pierre & Gillesin klassikoihin. 

Kuvaussessiot ja osajako tapahtuivat etupäässä Itä-Euroopan ortodoksisella alueella. Osajakokutsu on ollut avoin yleisölle online tiedotuksen kautta promoottorin nettisivulla.

Vastaanotto:

Julkistettuna syyskuussa 2012, ensimmäinen Ortodoksisen Kalenterin painos sai menestystä ja positiivisen vastaanoton ympäri maailmaa, ja erityisesti sen jälkeen kun läntinen lehdistö käsitteli sitä. Luovan työn yhteisöt ja homoyhteisöt, kuten myös naiset, ovat olleet erityisen kannustavia ja suurimpien ostajien joukossa. 

Huolimatta panettelijoiden useista yrityksistä saada kalenteri ja videot kielletyiksi online videokanavilla (kuten YouTube) ja sosiaalisessa mediassa (kuten Facebook), niiden online läsnäolo kasvaa ja on saanut osakseen maailmanlaajuisen kiinnostuksen. 

Patriarkaattien reaktio on vaihdellut maasta toiseen. Jotkut ovat kutsuneet terroristeiksi, jotkut eivät ole vaivautuneet reagoimaan. Mahtavin reaktio oli Kreikan Patriarkaatilta, joka julisti että "he eivät hyväksy, mutta ymmärtävät että vähemmistöt ja luovat ihmiset voivat arvostaa sitä." 

Tiimi:

Tiimi muodostuu kuudesta nuoresta lahjakkuudesta, jotka tunnustavat pääasiassa ortodoksista uskoa.

Tuotteet ja lisensointi:

Tuotteista ja jakelusta vastaava yhtiö harjoittaa vähittäismyyntiä suoraan nettisivultaan, Amazonissa, ja ueiden itsenäisten vähittäismyyjien kautta eri maissa. 

Alusta saakka he ovat myyneet maailmanlaajuisesti.

Vastauksena kuluttajien vaatimuksiin, he päättivät tuottaa kynttilöitä, kondomeja, ja rajallisia painoksia vedoksia kaikista taiteellisista kuvistaan (saatavana 4 koossa ja ammattimaisen laboratorion painamana). "Making-of" DVD on myös saatavissa. 

Kiitos Gay Mystics Blogin, josta sain ensi tiedon tästä hienosta projektista. Siitä kirjoittaa myös Daily Mail, ja The Huffington Post. Ylläoleva teksti on käännetty suoraan kalenterin omalta nettisivulta. Yksittäinen kalenteri maksaa 16,99 euroa + toimituskulut; maksu hoituu kätevästi PayPalin avulla. Kaikki kuvat löytyvät sivulta!



Ei kommentteja:


Magnus Enckellin alttaritaulu Tampereen Tuomiokirkossa: huomaa miespari käsi kädessä!
"Jos maailma vihaa teitä, muistakaa, että ennen teitä se on vihannut minua. Jos te kuuluisitte tähän maailmaan, se rakastaisi teitä, omiaan. Mutta te ette kuulu maailmaan, koska minä olen teidät siitä omikseni valinnut, ja siksi maailma vihaa teitä."
Joh. 15:18-19