Sivut

Blogin uusi teemalaulu: Lord of the Lost - noituLOVEr (= Love Revolution!), lyriikkavideo


Sananen Markolta

Sinä konservatiivinen kristitty, joka ehkä eksyit tänne, ennen
kuin edes harkitset arvostella, harkitse seuraavaa: Voitto Viron mietteitä uskosta!

Kuten
Gandhi sanoi: "Pidän Kristuksestanne. En pidä kristityistänne. He ovat niin erilaisia kuin Kristuksenne."

- Rakas Jeesus, varjele minua seuraajiltasi!

"Kristityt: aina kun sanotte, 'minä puhun vain totuuden rakkaudessa', mitä ihmiset oikeasti kuulevat on: 'Minä olen mulkku.' Joten lakatkaa sanomasta niin. Paitsi jos olette. Siinä tapauksessa jatkakaa... kai." - John Shore

Suvaitsevaisuus on minulle itseisarvo, mutta suvaitsemattomuuden suvaitseminen on älytön vaatimus; minä en ole tekemisissä negatiivisten ihmisten ja suuntausten kanssa! (Katso alla "Suvaitsevaisuusparadoksi"!) En hyväksy ainuttakaan lahkoa, joka ei hyväksy minua, ehdoitta.
Tämä blogi ei ole pyhimyksiä eikä lampaita varten.

Olen pahoillani jos asenteeni tuntuu kärkevältä, mutta minä olen jo kauan sitten saanut tarpeekseni vastustajiemme argumenteista, enkä koe kutsumuksenani yrittää "ymmärtää" tai "keskustella"; heille minulla ei ole mitään sanottavaa.

Niin maailmankatsomukseni kuin ennen kaikkea elämäni ja elämän asenteeni on kokenut valtavia mullistuksia 2015 vuoden lopusta alkaen, josta voit lukea blogissani Resurget Sol Fugiens: Minun tieni.
Tämä blogi alkoi puhtaasti kristilliseltä pohjalta, ja useimmat kirjoitukset käsittelevätkin kristinuskoa: kaikki mahdolliset kysymykset sen pohjalta on varmasti käsitelty!
Sitten hylkäsin ensin kristinuskon vakaumuksenani ja laajensin kirjoitusten näkökulmaa - myönnän, että tarkoituksella myös hiukan provokatiiviseen suuntaan;
nyt olen kääntynyt buddhalaisuuteen, eikä kristinusko enää kiinnosta minua millään muotoa. Se ei tietenkään tee tyhjäksi tekemääni työtä, jos se voi olla avuksi jollekin.
Sitä paitsi puolisoni kanssa käymme joka tapauksessa Sateenkaarimessuissa, ei se ole pois suljettua. Nykyään on vaikeaa keksiä uutta sisältöä tähän blogiin, jonka aihe on niin spesifinen.

Yhteydenotot kommentoimalla mitä tahansa kirjoitusta tässä blogissa: henkilökohtaisia viestejä en tietenkään julkaise. Muista e-mail osoitteesi, jotta voin vastata jos niin haluat! Ja luonnollisesti ainoastaan asiallisia ja ystävällisiä viestejä, kuten kuka tahansa ajatteleva ihminen ymmärtää!

9.7.09

Toby Johnson: Salaisuus - Homona oleminen on Siunaus!

Homona oleminen on siunaus, korkeampi ruumiillistuma, parempi tapa olla. Nämä ovat huomioita jotka monet meistä, etenkin Gay-hengellisyyden liikkeen kanssa tekemisissä olevat miehet, saattavat uskoa syvästi, mutta harvoin sanovat ääneen. Kenties siksi että olemme erityisen herkkiä ongelmille joita seuraa kun yksi ryhmä vaatii paremmuutta toiseen nähden. Me emme vaadi paremmuutta normaaleihin heteroseksuaaleihin nähden. Mutta tiettyinä hetkinä - kenties meditaatiossa tai rukouksessa, kenties seksuaalisessa kiihottumisessa, kenties homobaarissa tai poliittisessa varainkeruutilaisuudessa tai sosiaalisessa tapahtumassa - me tajuamme kuinka ihmeellistä elämämme on ja kuinka siunattuja olemme ollessamme homoja.
Tämä löytö on tärkeä osa henkistä kypsyyttä. Ymmärtäessämme kuinka siunattuja olemme, alamme päästää ulos noita hyviä viboja. Me voimme antaa anteeksi maailmalle. Me voimme hyväksyä asiat niin kuin ne ovat kaiken tuskan ja menetyksen kera joka kuuluu ihmisenä olemiseen. Ja tehdessämme tämän, muutamme maailmaa.
Homosuuntautuminen on osallisuutta yhteen planeetan suurista ajatuksista. Me resonoimme kaikkien homoseksuaalien elämien kanssa, jotka ovat eläneet ennen meitä. Ja me muunnamme heidän elämänsä tavalla jolla elämme omaamme. Me vaikutamme kaikkiin ihmisiin ympärillämme. Maailma on erilainen paikka homojen vapautusliikkeen synnyttyä. Ei väliä kuinka kovasti anti-gay voimat yrittävät estää sitä, gay-identiteetti on tullut esiin ja muuttaa maailmaa. Siitä syystä, yksilöllisinä homoina, meillä on moraalinen velvollisuus osallistua positiivisesti tähän maailmanlaajuiseen muutokseen jota olemme luomassa.
Kun huomaat että homona olemisesi on pisin korsi jonka ikinä vedit elämässäsi [viittaa sanontaan, kuka vetää pisimmän korren! - Suom.huom.], silloin voit päästää ulos kaikki hyvät aikomukset. Sinä voit rakastaa elämääsi - jopa kärsiessäsi. Elämämme yksityiskohdat saattavat olla kammottavia, kuten AIDS. Mutta juuri siinä on pointti. Sen rakastaminen mikä ei ole rakastettavaa, on sen muuntamista. Tällä tavoin me osallistumme tietoisuuden kehitykseen. Ei ole parempi olla korkeampi ruumiillistuma. Gay-identiteetin pitkä korsi merkitsee herkkyyttä ja haavoittuvuutta toisille ihmisille, ja jopa sankarillisen hyveen velvoitetta ja odotusta. Korkeampana ruumiillistumana oleminen, Mahayana buddhalaisuuden vertauskuvassa, saattaa merkitä bodhisattvana olemista.

USKONNON MUUNTUMINEN

Uskonto opettaa hyväksyntää ja alistumista jumalalliselle tahdolle, mutta aivan liian usein se opettaa myös sen vastustamista miten asiat ovat, s.o. niin kutsuttu inhimillinen olotila. Roomalaiskatolisuus opettaa, että lihan halut ja asiat jotka antavat nautintoa ruumiille ovat synnillisiä ja rangaistavia tulemalla elävältä poltetuksi ikuisesti. Buddhalaisuus opettaa että rakkaus elämään ja aistinautinto aiheuttavat jatkuvan jälleensyntymisen kärsimyksen elämään toisensa jälkeen. Protestanttisuus opettaa että ihmiset ovat kaikki kurjia syntisiä, arvollisia Jumalan silmissä ainoastaan koska meidät on verhottu Jeesuksen uhrikuoleman armolla. Nämä eivät ole julistuksia viisaudesta valita asiat niin kuin ne ovat ja osallistua maailman kauneuteen ja kasvuun.
Uskonto päätyy tahattomasti olemaan surullisuutta, ei onnea, keksien ketä syyttää, ei ymmärtäen eikä tuntien myötätuntoa toisten kamppailua kohtaan. Se ei ole viisautta jota poimia mytologisesta näystä, joka on tullut alas luoksemme. Eikä se ole viisautta jatkettavaksi ikuisuuksiin.
Muuntamalla ymmärryksemme uskonnosta, voimme nähdä että seksikielteiset, kehokielteiset, elämänkielteiset rangaistus-mielikuvat uskonnossa on tarpeen päästää irti vajoamaan menneisyyteen - kuten noitavainot tai orjuuden hyväksyminen. Kuin ruusu joka taittuisi karsimisveitseen, valtavirran amerikkalaisen kristillisyyden pitäisi vastaanottaa homojen esittämä haaste. Tässä on sen tilaisuus muuntaa asenteensa ja uskomuksensa menneisyyden mytologioista ja uudelleen suunnata itsensä takaisin Jeesuksen opetukseen rakkaudesta ja myötätunnosta. On aika luopua Jeesuksesta keskiaikaisena Jumalana ja ottaa avosylin vastaan Jeesus - ja Avalokiteshvara - symboleina siitä kuinka ihmiset voivat liittyä toisiinsa, kaikki rakastavina lähimmäisinä, kaikki saman Maan Itsen erilaisina ilmentyminä.
Myyttien sanoma on, että me voimme tehdä oman uskontomme. Todellakin, meidän täytyy. Me voimme tehdä sen, tietenkin, liittymällä kirkkoon tai tulemalla Mestarin oppilaaksi ja hyväksymällä kaiken mitä meille kerrotaan. Mutta me teemme sen, ei koska se on Yksi Todellinen Kirkko tai koska Mestari on oikea. Me teemme sen koska me valitsemme seurata tätä polkua, koska pidämme siitä miltä se meistä tuntuu. Me voimme tehdä sen myös tutkimalla eri uskontoja ja valitsemalla vertauskuvia jotka näyttävät elämää vahvistavilta ja merkityksellisiltä meille. Me teemme oman uskontomme jotta tuntisimme olomme hyväksi elämästämme. Jumala ei välitä mitä uskontoa olemme. Jumala vain jatkaa loistamista. Me olemme ne joiden täytyy valita mitä ajatella Jumalasta - vai ajattelemmeko ollenkaan.

Ei kommentteja:


Magnus Enckellin alttaritaulu Tampereen Tuomiokirkossa: huomaa miespari käsi kädessä!
"Jos maailma vihaa teitä, muistakaa, että ennen teitä se on vihannut minua. Jos te kuuluisitte tähän maailmaan, se rakastaisi teitä, omiaan. Mutta te ette kuulu maailmaan, koska minä olen teidät siitä omikseni valinnut, ja siksi maailma vihaa teitä."
Joh. 15:18-19