Sivut

Blogin uusi teemalaulu: Lord of the Lost - noituLOVEr (= Love Revolution!), lyriikkavideo


Sananen Markolta

Sinä konservatiivinen kristitty, joka ehkä eksyit tänne, ennen
kuin edes harkitset arvostella, harkitse seuraavaa: Voitto Viron mietteitä uskosta!

Kuten
Gandhi sanoi: "Pidän Kristuksestanne. En pidä kristityistänne. He ovat niin erilaisia kuin Kristuksenne."

- Rakas Jeesus, varjele minua seuraajiltasi!

"Kristityt: aina kun sanotte, 'minä puhun vain totuuden rakkaudessa', mitä ihmiset oikeasti kuulevat on: 'Minä olen mulkku.' Joten lakatkaa sanomasta niin. Paitsi jos olette. Siinä tapauksessa jatkakaa... kai." - John Shore

Suvaitsevaisuus on minulle itseisarvo, mutta suvaitsemattomuuden suvaitseminen on älytön vaatimus; minä en ole tekemisissä negatiivisten ihmisten ja suuntausten kanssa! (Katso alla "Suvaitsevaisuusparadoksi"!) En hyväksy ainuttakaan lahkoa, joka ei hyväksy minua, ehdoitta.
Tämä blogi ei ole pyhimyksiä eikä lampaita varten.

Olen pahoillani jos asenteeni tuntuu kärkevältä, mutta minä olen jo kauan sitten saanut tarpeekseni vastustajiemme argumenteista, enkä koe kutsumuksenani yrittää "ymmärtää" tai "keskustella"; heille minulla ei ole mitään sanottavaa.

Niin maailmankatsomukseni kuin ennen kaikkea elämäni ja elämän asenteeni on kokenut valtavia mullistuksia 2015 vuoden lopusta alkaen, josta voit lukea blogissani Resurget Sol Fugiens: Minun tieni.
Tämä blogi alkoi puhtaasti kristilliseltä pohjalta, ja useimmat kirjoitukset käsittelevätkin kristinuskoa: kaikki mahdolliset kysymykset sen pohjalta on varmasti käsitelty!
Sitten hylkäsin ensin kristinuskon vakaumuksenani ja laajensin kirjoitusten näkökulmaa - myönnän, että tarkoituksella myös hiukan provokatiiviseen suuntaan;
nyt olen kääntynyt buddhalaisuuteen, eikä kristinusko enää kiinnosta minua millään muotoa. Se ei tietenkään tee tyhjäksi tekemääni työtä, jos se voi olla avuksi jollekin.
Sitä paitsi puolisoni kanssa käymme joka tapauksessa Sateenkaarimessuissa, ei se ole pois suljettua. Nykyään on vaikeaa keksiä uutta sisältöä tähän blogiin, jonka aihe on niin spesifinen.

Yhteydenotot kommentoimalla mitä tahansa kirjoitusta tässä blogissa: henkilökohtaisia viestejä en tietenkään julkaise. Muista e-mail osoitteesi, jotta voin vastata jos niin haluat! Ja luonnollisesti ainoastaan asiallisia ja ystävällisiä viestejä, kuten kuka tahansa ajatteleva ihminen ymmärtää!

21.3.12

Uskonnolliset näkemykset homoseksuaalisuudesta; vertailutaulukko


 Uskonto
Näkemykset homoseksuaalisesta suuntautumisesta
Näkemys homoseksuaalisista teoista
Sitaatteja
Muinaiset kreikkalaiset
Ei käsitettä ”homoseksuaalisuus” vs. ”heteroseksuaalisuus”. Halua samaan sukupuoleen ei kategorisoitu erilleen muista seksuaalisista haluista.
Ei yleisesti tuomittua ja usein idealisoitua ja romantisoitua. Mutta partnereiden sosiaalinen asema ja passiivisen roolin esittäminen olivat tärkeitä ottaa huomioon.
”Jalo kauneuden rakastaja sitoutuu rakkauteen missä tahansa hän näkee erinomaisuutta ja loistavan luonnon lahjan, huomioimatta mitään eroa fysiologisissa yksityiskohdissa.” Plutarkos, Dialogi rakkaudesta.
Muinaiset roomalaiset
Ei käsitettä ”homoseksuaalisuus” vs. ”heteroseksuaalisuus”. Homoseksuaaliset halut olivat epäoleellisia. Ainoastaan tekoja säädeltiin.
Samankaltainen kuin Kreikassa, tasavallan aikana, mutta negatiivisempi keisarikunnan aikana, jolloin miesten prostituutio ja pederastia olivat laittomia, ja passiiviset partnerit aikuisten suhteissa menettivät monia kansalaisoikeuksia.

Buddhalaisuus
Vaihtelee: Luonnotonta (Dalai Lama), karminen rangaistus (Kaakkois-Aasian maissa), vaihtoehto. Ei yleensä tuomittu sinänsä.
Laitonta munkeille, joiden täytyy elää selibaatissa suuntautumisesta riippumatta. Muille buddhalaisille ”seksuaalinen rikkomus” on kielletty kolmannen ohjenuoran mukaan, riippuen olosuhteista ja seurauksista.
”Missä on keskinäinen yhteisymmärrys, missä aviorikos ei sisälly asiaan, ja missä seksuaalinen teko on rakkauden, kunnioituksen, uskollisuuden ja lämmön ilmaisu, se ei rikkoisi kolmatta ohjenuoraa.” BuddhaNet
Kristinusko
Ei yleensä pidetä synnillisenä itsessään, vaikka jotkut näkevät sen tarkoituksellisena perversiona. Jotkut hyväksyvät sen luonnollisena vaihtoehtona, kun taas jotkut pitävät sitä ei-valittuna alkoholismin kaltaisena sairautena.
Perinteisesti pidetään synnillisenä. Jotkut kristityt ja kirkkokunnat edelleen ylläpitävät tätä uskomusta, kun taas toiset ovat harkinneet sitä uudelleen tai ovat sellaisessa prosessissa.
”Miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan.” Room.1:27
Hindulaisuus
Ei yleensä tuomittu itsessään. Jotkut muinaiset tekstit ja temppelit kuvaavat sitä yhtenä monista seksuaalisista taipumuksista, kun taas Vedanta pitää homoseksuaalisia haluja himokkaina ja/tai häiritsevinä.
Useimmat hindukulttuurit tuomitsevat, tosin ei useinkaan uskonnollisista syistä. Vedantan opetukset, jotka painottavat vapautumista aineellisesta maailmasta henkiseen, sallivat vain heteroseksuaalisen seksin avioliitossa ja lisääntymistarkoituksessa.
”…Kaikissa rakkauteen liittyvissä asioissa jokaisen pitäisi toimia maansa tavan ja oman taipumuksensa mukaan.” Kama Sutra IX
”Oi Kuntin poika, nautinnot jotka syntyvät aistillisista kontakteista, ovat tuskan lähteitä. Ne ovat varmuudella ohikiitäviä, niillä on alku ja loppu. Älykäs ihminen on tarpeeksi viisas ollakseen sortumatta niihin.” Bhagavad Gita
Islam
Ei yleisesti tuomittu.
Synnillistä ja rangaistavaa islamilaisen lain mukaan.
”Ja Loot oli Meidän lähettiläämme, kun hän puhui kansalleen: »Harjoitatteko irstaisuutta, jota kukaan koko maailmassa ei ole tehnyt ennen teitä? Totisesti ryhdytte himossanne miehiin mieluummin kuin naisiin. Te olette irstasta väkeä.” Koraani 7:80-81
Jehovan Todistajat
Ei välttämättä synnillistä.
Synnillistä. Ne joilla on homoseksuaalisia taipumuksia, täytyy pidättäytyä kaikesta homoseksuaalisesta käyttäytymisestä.
”Kristityt eivät tee homoseksuaaleista, tai kenestäkään muusta, pahantahtoisuuden, pilkan tai kiusaamisen kohdetta. Todelliset kristityt näkevät kanssaihmisensä potentiaalisina Kristuksen opetuslapsina, kohdellen heitä kunnioittavalla ja arvokkaalla tavalla.” Herätkää! 8.12.1997
Juutalaisuus
Ortodoksit tuomitsevat kapinointina Jumalaa vastaan. Konservatiivit eivät sen paremmin tuomitse kuin hyväksykään. Reformijuutalaiset yleensä hyväksyvät vaihtoehtona.
Ortodoksit: voimakkaasti tuomittu.
Konservatiivit: juutalaisen lain rikkomus, sulkee pois juutalaisesta avioliitosta ja uskonnollisesta johtoasemasta. Reformoidut: hyväksytään sitoutuneen suhteen yhteydessä; siviiliavioliittoa kannatetaan, mutta ei yleensä uskonnollista avioliittoa.
”Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko.
 3 Moos.18:22
Mormonit
Kutsutaan ”viehätykseksi samaan sukupuoleen” (same-gender attraction  – suomeksi?). Vähemmän vakavaa kuin homoseksuaaliset teot, mutta pitäisi vastustaa.
Pidetään vakavana syntinä. Heteroseksuaalista avioliittoa vaaditaan pääsemiseksi kaikkein halutuimpiin kuoleman jälkeisen elämän muotoihin.
”Meillä kaikilla näyttää olevan herkkyyttä yhteen tai toiseen häiriöön, mutta mikä tahansa herkkyytemme onkin, meillä on tahto ja voima hallita ajatuksiamme ja tekojamme.” Dallin H. Oaks
New Age
Hyväksytään vaihtoehtona.
Hyväksytään yleisen etiikan rajoissa.

Sikhiläisyys
Yleensä pidetään himon ilmentymänä, yhtenä ”viidestä varkaasta” tai paheesta. Vähemmistö pitää sitä hyväksyttävänä vaihtoehtona.
Yleisesti tuomitaan sen himoon liittämisen ja perhe-elämän arvostuksen valossa. Mutta vähemmistö uskoo että sikhien universaalin tasa-arvon arvostus tukee homoseksuaalisten suhteiden hyväksymistä.
”Sikhiläisyys on hyvin suvaitsevainen uskonto ja pyrkii löytämään totuuden mieluummin kuin noudattamaan tiukasti sääntöjä. Homoseksuaalisuutta ei erityisesti kielletä missään Gurujen kirjoituksissa, mutta he painottavat että Jumala on tahtonut ihmisten elävän miehenä ja vaimona, tai elämään selibaatissa, ilman poikkeusta tästä mallista.” Ethnicity Online
Wicca
Hyväksytään vaihtoehtona.
Hyväksytään yleisen etiikan rajoissa.
”Kaikki rakkauden ja nautinnon teot ovat hänen rituaalejaan.” The Charge of the Goddess

Ei kommentteja:


Magnus Enckellin alttaritaulu Tampereen Tuomiokirkossa: huomaa miespari käsi kädessä!
"Jos maailma vihaa teitä, muistakaa, että ennen teitä se on vihannut minua. Jos te kuuluisitte tähän maailmaan, se rakastaisi teitä, omiaan. Mutta te ette kuulu maailmaan, koska minä olen teidät siitä omikseni valinnut, ja siksi maailma vihaa teitä."
Joh. 15:18-19