Sivut

Blogin uusi teemalaulu: Lord of the Lost - noituLOVEr (= Love Revolution!), lyriikkavideo


Sananen Markolta

Sinä konservatiivinen kristitty, joka ehkä eksyit tänne, ennen
kuin edes harkitset arvostella, harkitse seuraavaa: Voitto Viron mietteitä uskosta!

Kuten
Gandhi sanoi: "Pidän Kristuksestanne. En pidä kristityistänne. He ovat niin erilaisia kuin Kristuksenne."

- Rakas Jeesus, varjele minua seuraajiltasi!

"Kristityt: aina kun sanotte, 'minä puhun vain totuuden rakkaudessa', mitä ihmiset oikeasti kuulevat on: 'Minä olen mulkku.' Joten lakatkaa sanomasta niin. Paitsi jos olette. Siinä tapauksessa jatkakaa... kai." - John Shore

Suvaitsevaisuus on minulle itseisarvo, mutta suvaitsemattomuuden suvaitseminen on älytön vaatimus; minä en ole tekemisissä negatiivisten ihmisten ja suuntausten kanssa! (Katso alla "Suvaitsevaisuusparadoksi"!) En hyväksy ainuttakaan lahkoa, joka ei hyväksy minua, ehdoitta.
Tämä blogi ei ole pyhimyksiä eikä lampaita varten.

Olen pahoillani jos asenteeni tuntuu kärkevältä, mutta minä olen jo kauan sitten saanut tarpeekseni vastustajiemme argumenteista, enkä koe kutsumuksenani yrittää "ymmärtää" tai "keskustella"; heille minulla ei ole mitään sanottavaa.

Niin maailmankatsomukseni kuin ennen kaikkea elämäni ja elämän asenteeni on kokenut valtavia mullistuksia 2015 vuoden lopusta alkaen, josta voit lukea blogissani Resurget Sol Fugiens: Minun tieni.
Tämä blogi alkoi puhtaasti kristilliseltä pohjalta, ja useimmat kirjoitukset käsittelevätkin kristinuskoa: kaikki mahdolliset kysymykset sen pohjalta on varmasti käsitelty!
Sitten hylkäsin ensin kristinuskon vakaumuksenani ja laajensin kirjoitusten näkökulmaa - myönnän, että tarkoituksella myös hiukan provokatiiviseen suuntaan;
nyt olen kääntynyt buddhalaisuuteen, eikä kristinusko enää kiinnosta minua millään muotoa. Se ei tietenkään tee tyhjäksi tekemääni työtä, jos se voi olla avuksi jollekin.
Sitä paitsi puolisoni kanssa käymme joka tapauksessa Sateenkaarimessuissa, ei se ole pois suljettua. Nykyään on vaikeaa keksiä uutta sisältöä tähän blogiin, jonka aihe on niin spesifinen.

Yhteydenotot kommentoimalla mitä tahansa kirjoitusta tässä blogissa: henkilökohtaisia viestejä en tietenkään julkaise. Muista e-mail osoitteesi, jotta voin vastata jos niin haluat! Ja luonnollisesti ainoastaan asiallisia ja ystävällisiä viestejä, kuten kuka tahansa ajatteleva ihminen ymmärtää!

9.7.09

Toby Johnson: Homoseksuaalisuuden syntisyys

Jeesus sanoi Pietarille ja apostoleille: "Jonka synnit te annatte anteeksi maan päällä, ne ovat anteeksiannetut taivaassa. Joiden synnit te pidätätte maan päällä, ne ovat pidätetyt taivaassa." [Vapaa käännös]

Roomalaiskatolinen kirkko perustaa katumuksen sakramentin (nykyään parannuksen ja sovittamisen sakramentti) tähän lainaukseen. Kirkko ymmärtää sen merkitsevän että Jeesus antoi vallan katolisille papeille ( jotka seuraavat apostolisessa suksessiossa apostoleita) kuulla synnintunnustuksia ja antaa anteeksi syntejä.
Yleisempi ymmärry Jeesuksen kommentista on, että "synti" on tuomarin silmässä. Meillä ihmisillä on valta määritellä mikä on syntiä ja mitä pidetään synnillisenä käyttäytymisenä. Joten Jeesus sanoo, että synti on inhimillinen asia, jonka määrittelee se kuinka toiset ihmiset näkevät ja tuomitsevat inhimillisen teon. Se ei perustu riveihin Raamatussa.

Nykyaikainen yhteiskunta jättää huomiotta monet, ellei suurinta osaa, säännöistä Raamatussa - koska ne eivät vain ole enää sovellettavissa. Me emme elä lähi-idän primitiivisessä yhteiskunnassa vuoden nolla tienoilla. Me emme noudata Sapatti-sääntöjä tai juutalaisia ruokailusääntöjä. Ja ongelmia joita kohtaamme, ei ole mainittu Raamatussa: TV:n katselu, tuotteiden ostaminen, autolla ajaminen, nykyaikainen lääketiede, nykyaikainen sodankäynti, ydinaseet, ekologinen saastuminen, energian tuhlaus, elinympäristön tuhoutuminen, kasvihuoneilmiö jne.
Älykkäät länsimaiset, nykyaikaiset mielet ovat katsoneet Raamattua ja valinneet missä on järkeä ja missä ei. Ja he määrittelivät (joskaan eivät järjestelmällisellä tavalla) mitä me omaksumme ja mitä pudotamme pois, s.o. mitkä "synnit" pidätämme ja mitkä "synnit" annamme anteeksi.
Kirkon on nyt aika - ja kaikkien kirkkojen - tunnustaa että nykyaikainen tiede on osoittanut meille homoseksuaalisuus on luonteenpiirre (useimmiten myötäsyntyinen) eikä valittua käyttäytymistä. Sillä että homoseksuaalisuus oli kiellettyä muinaisille heprealaisille Israelissa - koska ei-heprealaiset heidän ympärillään kunnioittivat sitä JA koska he halusivat epätoivoisesti pitää väkilukunsa korkeana (koska he olivat toistuvasti sodassa ja kuolivat) - on vähän tekemistä meidän kanssamme tänä päivänä.
Tänä päivänä ylikansoitus on ongelma, ehkä "synti". Ihmisrotu on pilaamassa planeetan tulevaisuudelta ja kaikilta muilta lajeilta joiden kanssa jaamme planeetan. On aika kirkon käyttää valtaansa "antaa anteeksi synti" ja lopettaa hulluus jota se luo hyökätessään homoja ja heidän oikeuksiaan vastaan. Jeesus itse ei yksinkertaisesti olisi toiminut tuolla tavalla. Mikä on tärkeää Jeesuksen lausonnossa synnin anteeksiantamisesta ja pidättämisestä, on se että vastuu on MEIDÄN. Mielipiteen käyttäminen 5000 vuotta sitten - kielellä jota kukaan ei enää ymmärrä (paitsi opillisena harjoituksena salauksenpurusta) - kirjoitetusta Raamatun kohdasta, ihmisten sortamiseen ja vainoamiseen on niin epäkristillistä kuin voi olla.

Jeesus sanoi myös: "Mutta voi teitä, kirkon virkamiehet ja konservatiiviset uskonnolliset johtajat*, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä."
On aika avata portit ja väistyä pois tieltä!

*Näin "kirjanoppineet ja fariseukset" käännetään. Onko mikään yllätys että se pidetään alkuperäisessä asussa eikä käännetä nykyaikaiselle kielelle.

Ei kommentteja:


Magnus Enckellin alttaritaulu Tampereen Tuomiokirkossa: huomaa miespari käsi kädessä!
"Jos maailma vihaa teitä, muistakaa, että ennen teitä se on vihannut minua. Jos te kuuluisitte tähän maailmaan, se rakastaisi teitä, omiaan. Mutta te ette kuulu maailmaan, koska minä olen teidät siitä omikseni valinnut, ja siksi maailma vihaa teitä."
Joh. 15:18-19