Sivut

Blogin uusi teemalaulu: Lord of the Lost - noituLOVEr (= Love Revolution!), lyriikkavideo


Sananen Markolta

Sinä konservatiivinen kristitty, joka ehkä eksyit tänne, ennen
kuin edes harkitset arvostella, harkitse seuraavaa: Voitto Viron mietteitä uskosta!

Kuten
Gandhi sanoi: "Pidän Kristuksestanne. En pidä kristityistänne. He ovat niin erilaisia kuin Kristuksenne."

- Rakas Jeesus, varjele minua seuraajiltasi!

"Kristityt: aina kun sanotte, 'minä puhun vain totuuden rakkaudessa', mitä ihmiset oikeasti kuulevat on: 'Minä olen mulkku.' Joten lakatkaa sanomasta niin. Paitsi jos olette. Siinä tapauksessa jatkakaa... kai." - John Shore

Suvaitsevaisuus on minulle itseisarvo, mutta suvaitsemattomuuden suvaitseminen on älytön vaatimus; minä en ole tekemisissä negatiivisten ihmisten ja suuntausten kanssa! (Katso alla "Suvaitsevaisuusparadoksi"!) En hyväksy ainuttakaan lahkoa, joka ei hyväksy minua, ehdoitta.
Tämä blogi ei ole pyhimyksiä eikä lampaita varten.

Olen pahoillani jos asenteeni tuntuu kärkevältä, mutta minä olen jo kauan sitten saanut tarpeekseni vastustajiemme argumenteista, enkä koe kutsumuksenani yrittää "ymmärtää" tai "keskustella"; heille minulla ei ole mitään sanottavaa.

Niin maailmankatsomukseni kuin ennen kaikkea elämäni ja elämän asenteeni on kokenut valtavia mullistuksia 2015 vuoden lopusta alkaen, josta voit lukea blogissani Resurget Sol Fugiens: Minun tieni.
Tämä blogi alkoi puhtaasti kristilliseltä pohjalta, ja useimmat kirjoitukset käsittelevätkin kristinuskoa: kaikki mahdolliset kysymykset sen pohjalta on varmasti käsitelty!
Sitten hylkäsin ensin kristinuskon vakaumuksenani ja laajensin kirjoitusten näkökulmaa - myönnän, että tarkoituksella myös hiukan provokatiiviseen suuntaan;
nyt olen kääntynyt buddhalaisuuteen, eikä kristinusko enää kiinnosta minua millään muotoa. Se ei tietenkään tee tyhjäksi tekemääni työtä, jos se voi olla avuksi jollekin.
Sitä paitsi puolisoni kanssa käymme joka tapauksessa Sateenkaarimessuissa, ei se ole pois suljettua. Nykyään on vaikeaa keksiä uutta sisältöä tähän blogiin, jonka aihe on niin spesifinen.

Yhteydenotot kommentoimalla mitä tahansa kirjoitusta tässä blogissa: henkilökohtaisia viestejä en tietenkään julkaise. Muista e-mail osoitteesi, jotta voin vastata jos niin haluat! Ja luonnollisesti ainoastaan asiallisia ja ystävällisiä viestejä, kuten kuka tahansa ajatteleva ihminen ymmärtää!

24.7.06

CINDY LEE MYERS: TERVETULOA KRISTUKSEN LUO

Jeesus käskee meitä tulemaan luokseen. Ja ettemme olisi tekemättä niin, ihmetellen sisältääkö Hänen kutsunsa todella meidätkin erityisesti, Jeesus kutsuu meitä toistuvasti sekä sanallaan että esimerkkiensä välityksellä. Uudelleen ja uudelleen läpi evankeliumien Jeesus toivotti tervetulleeksi ihmisiä, joita toiset lannistivat ja jopa halveksivat.
Naisen, joka oli sairastanut verenvuototautia kaksitoista vuotta, on täytynyt tietää, että Mooseksen laki julisti hänet epäpuhtaaksi. Ehkä siitä syystä hän hiipi Jeesuksen luo, toivoen jäävänsä huomaamatta, kuitenkin epätoivoisesti haluten vain koskettaa Hänen viittaansa. Jeesus nopeasti torjui hänen sanattoman pyyntönsä anonymiteetistä ja vaati häntä ilmaisemaan itsensä. Hän halusi naisen tietävän varmuudella, ettei hän ollut jotenkin kaapannut parantumistaan Jeesukselta ilman Hänen lupaansa. Ei, ei, hän oli tervetullut Kristuksen luo.
Spitaaliset varmasti tiesivät olevansa epäpuhtaita. Heidän ei ollut sallittua olla missään terveiden ihmisten lähellä. Silti he tulivat Jeesuksen luo ja Hän toivotti heidät tervetulleiksi. Hän jopa kosketti heitä kun Hänen pelkkä sanansa olisi ollut aivan riittävä parantamaan heidät! Ja näiden lisäksi Jeesus toivotti tervetulleeksi rammat, silvotut, mykät, sokeat, ja jopa riivatut - ihmiset joilla oli kaikenlaista sairautta ja rumennusta.
Joskus väki yritti hyssytellä ihmisiä. Sokeita miehiä, jotka huusivat armoa Daavidin Pojalta, nuhdeltiin, onneksi hyödyttä.
Kirjanoppineet, fariseukset ja synagoogien johtajat olivat selvästi mestarilannistajia. Suuttuneina siitä, että Jeesus oli parantanut sapattina, he vaativat ihmisiä lähtemään pois. Pilkallako he ohjeistivat heitä: "Tulkaa parannettaviksi minä muuna viikon päivänä tahansa"?
Illallisella omassa kodissaan Simon fariseus katseli kun nainen kasteli Jeesuksen jalat kyynelillään ja kuivasi ne hiuksillaan. Hän katseli kun nainen voiteli Hänen jalkansa hajuvoiteella. Hän katseli halveksien, tietäen naisen olevan syntinen. Hän tiesi naisen olevan arvoton olemaan vanhurskaitten ihmisten lähellä, ja hän tuomitsi Kristuksen ei-profeettana, koska Hän selvästi oli tietämätön naisen kelvottomasta statuksesta. Mutta Jeesus tiesi täysin hyvin kuka nainen oli. Hän käänsi tilanteen päälaelleen ja kohtasi Simonin ja hänen varman jaloutensa! Nainen oli osoittanut Jeesukselle aitoa kunnioitusta, samalla kun aterian isäntä oli laiminlyönyt sen ajan yleisimmät kohteliaisuudet. Kristus antoi naiselle paljon anteeksi ja otti ilolla vastaan hänen "paljon rakkautensa".
Veronkantajien on täytynyt ruumiillistaa kaiken sen ydintä, joka oli halveksittavaa. Israelin uskonnollinen eliitti käytännöllisesti katsoen sylki vihaansa Jeesukseen: "Hän aterioi veronkantajien ja syntisten kanssa. Hän ei edes pese käsiään!" Kyllä, Jeesus toivotti tervetulleiksi nämä kamalat ihmiset. Hän kutsui itsensä illalliselle Sakkeuksen taloon ja kutsui Leevin, paremmin Matteuksena tunnetun, liittymään Häneen apostolina. Kun kirjanoppineet ja fariseukset jatkoivat Hänen syyttämistään tämän roskaväen kanssa veljeilystä, Jeesus kertoi kolme kaunista tarinaa.
Hän kertoi paimenesta, joka vaaransi oman turvallisuutensa etsiäkseen ja tuodakseen turvallisesti kotiin yhden kadottamansa lampaan - vaikka hänellä oli 99 lisää, joista oli paljon vähemmän vaivaa huolehtia. Meille kaikille on paikka hyvän paimenen hartioilla. Hän toivottaa meidät kaikki tervetulleiksi - jopa yksiprosenttiset. Hän puhui naisesta, joka lakaisi ja lakaisi etsien ahkerasti yhtä kadonnutta kolikkoaan. Jeesus toivottaa meidät kaikki tervetulleiksi - jopa silloin kun hänen täytyy etsiä lian seasta löytääkseen meidät. Ja sitten Hän kertoi heille hämmästyttävän tarinan kadonneesta pojasta. Kävikö tuhlaajapojalla hyvä tuuri? Sattuiko hän vain tulemaan kotiin yhtenä päivänä kun hänen isänsä tunsi nostalgiaa ja oli epätavallisen anteeksiantava? Ei missään tapauksessa! Isä oli valmis antamaan anteeksi joka päivä. Ja niin on Kristuskin. Jeesus toivottaa meidät kaikki tervetulleiksi - ei väliä missä olemme olleet, ei väliä kuinka paljon armoa olemme jo tuhlanneet. Hän käskee jokaista meistä katumuksessa ja uskossa tulemaan kotiin Hänen luokseen.
Jopa opetuslapset, jotka itse olivat etukäteen vastaanottaneet Kristuksen armon, yhä ihmettelivät, pitäisikö jotkut ihmiset toivottaa tervetulleeksi Hänen luokseen. He hämmästelivät kun Hän keskusteli samarialaisen naisen kanssa, mutta eivät maininneet varaustaan ääneen. Jopa niin, useita kertoja he itseasiassa kokeilivat onneaan lähettämällä ihmisiä pois Jeesuksen luota. He ajattelivat, että lapsilta pitäisi kieltää tapaaminen, mutta Jeesus kumosi heidät. He kehottivat Jeesusta "lähettämään väki pois" hakemaan ruokaa, mutta sen sijaan Hän toivotti tuhannet tervetulleiksi hämmästyttävälle aterialle.
Ja sitten he olivat suuttuneita naiselle Betaniassa, joka rikkoi alabasteripullon ja kaatoi kalliin voiteen Jeesuksen päähän. He näkivät ainoastaan kallisarvoisten varojen tuhlauksen. Mutta Jeesus kumosi heidät jälleen. Hän vastaanotti naisen tuhlaavaisen rakkauden uhri-ilmauksen "kauniina asiana" ja lupasi että hänen antaumuksensa Jeesukselle muistettaisiin kauan "aina kun tätä evankeliumia saarnataan kaikessa maailmassa". Jeesus tallensi sen ikuisesti, varmistaen että jokainen sukupolvi tietää kuinka täydellisesti Hän toivotti naisen tervetulleeksi.
Jeesus jatkoi ihmisten toivottamista tervetulleiksi jopa roikkuessaan ristillä. Matteus ja Markus tallentavat, että molemmat varkaat solvasivat Häntä sinä päivänä Golgatalla. Kuitenkin myöhemmin kun taivas pimeni ja kuolema lähestyi, toinen heistä tunnusti heidän rangaistuksensa oikeutuksen ja yksinkertaisesti pyysi Jeesusta muistamaan häntä jonain päivänä, lopulta "kun tulet valtakuntaasi". Mutta jonain päivänä, lopulta, ei ollut missään nimessä tarpeeksi pian Herralle Jeesukselle. Sen sijaan Kristus soi hänelle "Tänä päivänä... Paratiisissa".
Tule Jeesuksen luo. Tiedä varmuudella, että olet tervetullut Kristuksen luo. Hän on kaivertanut kutsusi käsiensä kämmeniin.

Ei kommentteja:


Magnus Enckellin alttaritaulu Tampereen Tuomiokirkossa: huomaa miespari käsi kädessä!
"Jos maailma vihaa teitä, muistakaa, että ennen teitä se on vihannut minua. Jos te kuuluisitte tähän maailmaan, se rakastaisi teitä, omiaan. Mutta te ette kuulu maailmaan, koska minä olen teidät siitä omikseni valinnut, ja siksi maailma vihaa teitä."
Joh. 15:18-19