Sivut

Blogin uusi teemalaulu: Lord of the Lost - noituLOVEr (= Love Revolution!), lyriikkavideo


Sananen Markolta

Sinä konservatiivinen kristitty, joka ehkä eksyit tänne, ennen
kuin edes harkitset arvostella, harkitse seuraavaa: Voitto Viron mietteitä uskosta!

Kuten
Gandhi sanoi: "Pidän Kristuksestanne. En pidä kristityistänne. He ovat niin erilaisia kuin Kristuksenne."

- Rakas Jeesus, varjele minua seuraajiltasi!

"Kristityt: aina kun sanotte, 'minä puhun vain totuuden rakkaudessa', mitä ihmiset oikeasti kuulevat on: 'Minä olen mulkku.' Joten lakatkaa sanomasta niin. Paitsi jos olette. Siinä tapauksessa jatkakaa... kai." - John Shore

Suvaitsevaisuus on minulle itseisarvo, mutta suvaitsemattomuuden suvaitseminen on älytön vaatimus; minä en ole tekemisissä negatiivisten ihmisten ja suuntausten kanssa! (Katso alla "Suvaitsevaisuusparadoksi"!) En hyväksy ainuttakaan lahkoa, joka ei hyväksy minua, ehdoitta.
Tämä blogi ei ole pyhimyksiä eikä lampaita varten.

Olen pahoillani jos asenteeni tuntuu kärkevältä, mutta minä olen jo kauan sitten saanut tarpeekseni vastustajiemme argumenteista, enkä koe kutsumuksenani yrittää "ymmärtää" tai "keskustella"; heille minulla ei ole mitään sanottavaa.

Niin maailmankatsomukseni kuin ennen kaikkea elämäni ja elämän asenteeni on kokenut valtavia mullistuksia 2015 vuoden lopusta alkaen, josta voit lukea blogissani Resurget Sol Fugiens: Minun tieni.
Tämä blogi alkoi puhtaasti kristilliseltä pohjalta, ja useimmat kirjoitukset käsittelevätkin kristinuskoa: kaikki mahdolliset kysymykset sen pohjalta on varmasti käsitelty!
Sitten hylkäsin ensin kristinuskon vakaumuksenani ja laajensin kirjoitusten näkökulmaa - myönnän, että tarkoituksella myös hiukan provokatiiviseen suuntaan;
nyt olen kääntynyt buddhalaisuuteen, eikä kristinusko enää kiinnosta minua millään muotoa. Se ei tietenkään tee tyhjäksi tekemääni työtä, jos se voi olla avuksi jollekin.
Sitä paitsi puolisoni kanssa käymme joka tapauksessa Sateenkaarimessuissa, ei se ole pois suljettua. Nykyään on vaikeaa keksiä uutta sisältöä tähän blogiin, jonka aihe on niin spesifinen.

Yhteydenotot kommentoimalla mitä tahansa kirjoitusta tässä blogissa: henkilökohtaisia viestejä en tietenkään julkaise. Muista e-mail osoitteesi, jotta voin vastata jos niin haluat! Ja luonnollisesti ainoastaan asiallisia ja ystävällisiä viestejä, kuten kuka tahansa ajatteleva ihminen ymmärtää!

8.7.09

Toby Johnson: Homoseksuaalisuuden syy Jeesuksen mukaan

On olemassa toistuva vitsi Jeesuksen ajatuksista homoseksuaalisuudesta: Pamfletti on otsikoitu "Mitä Jeesus sanoi homoseksuaalisuudesta?" ja avaat sen ja se on tyhjä, sivu sivun jälkeen, tyhjä. Tietenkin se on totta. Jeesus ei koskaan maininnut homoseksuaalisuutta. Vaikka Hän mainitsi Sodoman ja Gomorran, käyttäen niitä esimerkkeinä vihamielisyydestä muukalaisia kohtaan - JA sivuuttaen maininnan "sodomiasta".
Joten täytyy ihmetellä: Jos Jeesus oli Jumala, kuten kristityt uskovat, ja niin lahjakas ainakin jollakin tapaa jumalallisessa kaikkitietävyydessä, niin Hän olisi tiennyt että kristinuskossa ja kulttuurissa olisi jonain päivänä hirmuinen ongelma homoseksuaalisuudesta, homojen oikeuksista, ja samaa sukupuolta olevien avioliitosta, miksei Hän sanonut mitään nimenomaista.
Miksei Hän sanonut, että Hän lakkauttaa kaikki säännöt Vanhassa testamentissa, PAITSI säännön homoseksuaalista yhdyntää vastaan? Miksei Hän tehnyt eroa antaessaan anteeksi aviorikoksesta tavatulle naiselle ("Se, joka teistä on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven"), ja halulleen jatkaa homoseksuaalisuuden pitämistä kiellettynä ihmisille?
Miksei Hän sanonut mitään siitä kuinka homoseksuaalinen avioliitto tahraisi miehen ja naisen suhteen pyhyyden? Miksei Hän sanonut mitään? Unohtiko hän vain toistuvasti mainita siitä?
Se mitä hän SANOI lähinnä sitä, on hyvin valaisevaa. Puhuessaan "avioliiton pyhyyden suojelemisesta" Jeesus sanoi:
"Mooses antoi teille luvan hylätä vaimonne, koska te olette niin kovasydämisiä. Mutta alun perin ei ollut niin."

"Minä sanon teille: se, joka hylkää vaimonsa muun syyn kuin haureuden tähden ja menee naimisiin toisen kanssa, tekee aviorikoksen."
Opetuslapset sanoivat: "Jos avioliitto merkitsee miehelle tätä, on parempi olla menemättä naimisiin." Mutta hän sanoi heille: "Se ratkaisu ei sovellu kaikille, ainoastaan niille, joille se osa on annettu. On sellaisia, jotka äitinsä kohdusta saakka ovat avioliittoon kelpaamattomia [eunukkeja], on toisia, joista ihmiset ovat tehneet sellaisia, ja on niitä, jotka itse, taivasten valtakunnan tähden, ovat ottaneet osakseen naimattomuuden [tehneet itsestään eunukkeja]. Joka voi valita tämän ratkaisun, valitkoon."(Matt.19:8-12)
Mielenkiintoisesti, jos katsot Raamatun sanakirjaa jota juuri lainasin, se määrittelee "eunukin" "kamreeriksi, virkamieheksi." Jos olisit riippuvainen tuosta sanakirjastas, sinun olisi vaikea ikinä ymmärtää mistä Jeesus puhui. Ajattelisit, että oli valittava mennä naimisiin tai ryhtyä poliitikoksi. Joten mitä eunukit olivat? Eunukit olivat miehiä jotka eivät harrastaneet seksiä naisten kanssa ja/tai kyenneet lisääntymään - joita sen tähden pidettiin turvallisina naisten ympärillä haaremissa. Koska heillä ei ollut lapsia, heillä ei ollut omaa etua ajettavanaan jättääkseen omaisuuden seuraavalle sukupolvelle, joten heidät voitiin palkata hallitukseen tai siviilihallintoon, koska heillä ei ollut syytä olla vilpillisiä ja tavoitella hyötyä omille pojilleen.
Eunukit olivat joskus miehiä jotka oli kastroitu jotta he voisivat palvella näissä toimissa. Kas siinä "eunukit, joista ihmiset ovat tehneet sellaisia." Eunukit olivat myös miehiä, jotka eivät vain näyttäneet kovin maskuliinisilta, jotka eivät olleet kiinnostuneita avioitumaan tai harrastamaan seksiä naisten kanssa, jotka olivat "akkamaisia". Eunukkeihin lukeutuivat miehet, jotka olivat selvästi mitä me tänä päivänä kutsumme homoseksuaaleiksi. Nämä - selvästi - olivat mihin Jeesus viittasi "eunukkeina, jotka olivat sellaisia äitinsä kohdusta saakka".

JOTEN JEESUS SANOI ETTÄ HOMOSEKSUAALIT OVAT SYNTYNEET SELLAISIKSI!

Toinen luokka eunukkeja ovat ne jotka "tekevät itsensä sellaisiksi taivasten valtakunnan tähden". Katolinen kirkko on käyttänyt tuota lainausta oikeuttamaan selibaatin ja ei-seksuaalisuuden vaatimisen papeiltaan.
Mutta eunukki tarkoittaa miestä joka ei voi lisääntyä, ei miestä joka ei ole seksuaalinen. Todellakin jotkut miehet kastroitiin vanhoina aikoina erityisesti että he säilyisivät nuorina ja sievinä, ja voisivat olla seksuaalisia. Aleksanteri Suuren rakastaja Bagoas (persialainen poika) on verraton esimerkki.
Joten eunukit ovat miehiä jotka valitsevat taivasten valtakunnan avioliiton ja perheen perustamisen sijasta. Eunukit ovat miehiä jotka valitsevat elää nykyhetkessä - josta taivasten valtakunta on löydettävissä. Monet nykyaikaiset homomiehet sopisivat tuohon määritelmään.

Ei kommentteja:


Magnus Enckellin alttaritaulu Tampereen Tuomiokirkossa: huomaa miespari käsi kädessä!
"Jos maailma vihaa teitä, muistakaa, että ennen teitä se on vihannut minua. Jos te kuuluisitte tähän maailmaan, se rakastaisi teitä, omiaan. Mutta te ette kuulu maailmaan, koska minä olen teidät siitä omikseni valinnut, ja siksi maailma vihaa teitä."
Joh. 15:18-19