Sivut

Blogin uusi teemalaulu: Lord of the Lost - noituLOVEr (= Love Revolution!), lyriikkavideo


Sananen Markolta

Sinä konservatiivinen kristitty, joka ehkä eksyit tänne, ennen
kuin edes harkitset arvostella, harkitse seuraavaa: Voitto Viron mietteitä uskosta!

Kuten
Gandhi sanoi: "Pidän Kristuksestanne. En pidä kristityistänne. He ovat niin erilaisia kuin Kristuksenne."

- Rakas Jeesus, varjele minua seuraajiltasi!

"Kristityt: aina kun sanotte, 'minä puhun vain totuuden rakkaudessa', mitä ihmiset oikeasti kuulevat on: 'Minä olen mulkku.' Joten lakatkaa sanomasta niin. Paitsi jos olette. Siinä tapauksessa jatkakaa... kai." - John Shore

Suvaitsevaisuus on minulle itseisarvo, mutta suvaitsemattomuuden suvaitseminen on älytön vaatimus; minä en ole tekemisissä negatiivisten ihmisten ja suuntausten kanssa! (Katso alla "Suvaitsevaisuusparadoksi"!) En hyväksy ainuttakaan lahkoa, joka ei hyväksy minua, ehdoitta.
Tämä blogi ei ole pyhimyksiä eikä lampaita varten.

Olen pahoillani jos asenteeni tuntuu kärkevältä, mutta minä olen jo kauan sitten saanut tarpeekseni vastustajiemme argumenteista, enkä koe kutsumuksenani yrittää "ymmärtää" tai "keskustella"; heille minulla ei ole mitään sanottavaa.

Niin maailmankatsomukseni kuin ennen kaikkea elämäni ja elämän asenteeni on kokenut valtavia mullistuksia 2015 vuoden lopusta alkaen, josta voit lukea blogissani Resurget Sol Fugiens: Minun tieni.
Tämä blogi alkoi puhtaasti kristilliseltä pohjalta, ja useimmat kirjoitukset käsittelevätkin kristinuskoa: kaikki mahdolliset kysymykset sen pohjalta on varmasti käsitelty!
Sitten hylkäsin ensin kristinuskon vakaumuksenani ja laajensin kirjoitusten näkökulmaa - myönnän, että tarkoituksella myös hiukan provokatiiviseen suuntaan;
nyt olen kääntynyt buddhalaisuuteen, eikä kristinusko enää kiinnosta minua millään muotoa. Se ei tietenkään tee tyhjäksi tekemääni työtä, jos se voi olla avuksi jollekin.
Sitä paitsi puolisoni kanssa käymme joka tapauksessa Sateenkaarimessuissa, ei se ole pois suljettua. Nykyään on vaikeaa keksiä uutta sisältöä tähän blogiin, jonka aihe on niin spesifinen.

Yhteydenotot kommentoimalla mitä tahansa kirjoitusta tässä blogissa: henkilökohtaisia viestejä en tietenkään julkaise. Muista e-mail osoitteesi, jotta voin vastata jos niin haluat! Ja luonnollisesti ainoastaan asiallisia ja ystävällisiä viestejä, kuten kuka tahansa ajatteleva ihminen ymmärtää!

5.9.07

KUINKA OLLA HOMO JA KRISTITTY: 9 helppoa askelta

ESITTELY
Onko mahdollista olla kristitty ja myös homo? Vaikka se joidenkin ihmisten mielestä on ongelmallista, monet muut uskovat ettei kristillinen usko välttämättä kiellä tai tuomitse homona tai lesbona olemista. Jos yrität sovittaa uskosi suuntautumisesi kanssa, seuraavat ajatukset saattavat auttaa.

OHJEET
Vaikeus: helppo.
Askeleet
  1. Tiedä, että Jumala haluaa olla suhteessa jokaiseen Raamatun mukaan. Se tarkoittaa, että vaikka olisit kääntynyt pois tai kieltänyt Jumalan, Luojasi haluaa sinut takaisin.
  2. Ymmärrä, että kristityillä on vaihteleva valikoima uskomuksia Raamatusta ja muista asioista, yhtälailla kuin homoseksuaalisuudesta. Esimerkiksi fundamentalistit uskovat, että jokainen sana Raamatussa on Jumalalta eikä se sisällä virheitä, mutta monet muut kristityt uskovat, että Raamatun kirjoittivat ihmiset, jotka joskus tekivät virheitä.
  3. Etsi homojen ja lesbojen tuomioita Jeesukselta, ja huomaat ettei hän koskaan puhunut asiasta - tai jos puhui, sitä ei tallennettu.
  4. Lue Hesekielin kirjasta 16:48-50 yksi näkemys kuinka tulkita kertomusta Sodomasta. Tämä kohta sanoo että "Sodoman synti" oli että sen kansalaiset olivat julkeita ja heillä oli paljon ruokaa mutta he eivät auttaneet tarvitsevia.
  5. Laske Raamatun jakeiden määrä, joiden luulet tuomitsevan homoseksuaalisuuden, ja huomaat, että ne ovat hyvin pieni osa Raamattua. Jotkut ihmiset ajattelevat, että jos Jumala tuomitsisi homot ja lesbot, Raamattu olisi selkeämpi sen suhteen.
  6. Huomaa, että jotkut jakeet saattavat tuomita tietyt seksuaaliset teot, mutta ne eivät koskaan selvästi tuomitse homona tai lesbona olemista. Jotkut ihmiset uskovat, että nämä jakeet tarkoitettiin tuomitsemaan ainoastaan tietyt ihmiset jotka tekivät vääriä asioita, väärässä paikassa, väärään aikaan.
  7. Pidä mielessä että äyriäisten syöminen ja siannahan käsittely kielletään 3 Mooseksen kirjassa 18, samassa luvussa, joka sanoo että on väärin miesten "maata miesten kanssa". Vietynä äärimmilleen, kirjaimellinen usko tähän lukuun voisi merkitä että on kauhistus, kuolemalla rangaistava, pelata jalkapalloa tai syödä katkarapuja.
  8. Kuuntele Jeesuksen sanoja Johanneksen evankeliumissa 3:16. Hän sanoo, että jokainen joka uskoo häneen, saa iankaikkisen elämän. Ja monet Raamatun tarinat Jeesuksesta puoltavat, ettei hän koskaan tarkoittanut ketään suljettavaksi pois "jokaisesta".
  9. Jatka kristillisen uskon tutkimista käymällä homo-ystävällisessä tai homojen vetämässä kirkossa. Löydät monia itsenäisiä gay-kirkkoja, mutta noin 300 ympäri maailman on yhdistynyt Universal Fellowship of Metropolitan Community Churches:iin (katso mccchurch.org). Nämä kirkot voivat auttaa sinua käymään läpi kysymyksiäsi homokristittynä olemisesta. (Suomen oloista ks. Malkus! Setan kristillis-elämänkatsomukselliset ryhmät, Sateenkaarimessu; Myönteisesti suhtautuvia pieniä yhteisöjä: Kristiyhteisö, Kveekarit, Unitaari-universalistit, Vapaa katolinen kirkko. - Suom. huom.)
Vihjeitä & varoituksia
! Lue aiheesta kaikki mitä voit, mutta yritä olla unohtamatta että ihmisten ideoihin vaikuttavat usein heidän esityslistansa - kätketyt ajatukset joita he yrittävät tyrkyttää. Hyväksy vain ajatukset, joilla on merkitystä sinulle, huolimatta siitä onko niitä esittävä henkilö sinun puolellasi vai ei.

! Älä yritä väitellä Raamatusta jonkun kanssa, joka uskoo homoseksuaalisuuden olevan väärin. Tulet turhautumaan, ja luultavasti et vakuuta toista mistään; syvään juurtuneita uskomuksia voi olla äärimmäisen vaikea muuttaa.

! Jos päädyt keskusteluihin Raamatusta, haluat ehkä tuntea seuraavat jakeet, joita joskus käytetään väittämään että kristinusko kieltää homouden tai lesbouden: 1 Moos. 18:16-19; 29 (kertomus Sodomasta); 3 Moos. 18:22 ja 20:13 (Leviticuksen lait); Roomalaiskirje 1:18-32 (luonnollisen yhteyden hylkääminen); I Kor. 6:9-10 (ne jotka perivät Jumalan valtakunnan).

Ei kommentteja:


Magnus Enckellin alttaritaulu Tampereen Tuomiokirkossa: huomaa miespari käsi kädessä!
"Jos maailma vihaa teitä, muistakaa, että ennen teitä se on vihannut minua. Jos te kuuluisitte tähän maailmaan, se rakastaisi teitä, omiaan. Mutta te ette kuulu maailmaan, koska minä olen teidät siitä omikseni valinnut, ja siksi maailma vihaa teitä."
Joh. 15:18-19