Sivut

Blogin uusi teemalaulu: Lord of the Lost - noituLOVEr (= Love Revolution!), lyriikkavideo


Sananen Markolta

Sinä konservatiivinen kristitty, joka ehkä eksyit tänne, ennen
kuin edes harkitset arvostella, harkitse seuraavaa: Voitto Viron mietteitä uskosta!

Kuten
Gandhi sanoi: "Pidän Kristuksestanne. En pidä kristityistänne. He ovat niin erilaisia kuin Kristuksenne."

- Rakas Jeesus, varjele minua seuraajiltasi!

"Kristityt: aina kun sanotte, 'minä puhun vain totuuden rakkaudessa', mitä ihmiset oikeasti kuulevat on: 'Minä olen mulkku.' Joten lakatkaa sanomasta niin. Paitsi jos olette. Siinä tapauksessa jatkakaa... kai." - John Shore

Suvaitsevaisuus on minulle itseisarvo, mutta suvaitsemattomuuden suvaitseminen on älytön vaatimus; minä en ole tekemisissä negatiivisten ihmisten ja suuntausten kanssa! (Katso alla "Suvaitsevaisuusparadoksi"!) En hyväksy ainuttakaan lahkoa, joka ei hyväksy minua, ehdoitta.
Tämä blogi ei ole pyhimyksiä eikä lampaita varten.

Olen pahoillani jos asenteeni tuntuu kärkevältä, mutta minä olen jo kauan sitten saanut tarpeekseni vastustajiemme argumenteista, enkä koe kutsumuksenani yrittää "ymmärtää" tai "keskustella"; heille minulla ei ole mitään sanottavaa.

Niin maailmankatsomukseni kuin ennen kaikkea elämäni ja elämän asenteeni on kokenut valtavia mullistuksia 2015 vuoden lopusta alkaen, josta voit lukea blogissani Resurget Sol Fugiens: Minun tieni.
Tämä blogi alkoi puhtaasti kristilliseltä pohjalta, ja useimmat kirjoitukset käsittelevätkin kristinuskoa: kaikki mahdolliset kysymykset sen pohjalta on varmasti käsitelty!
Sitten hylkäsin ensin kristinuskon vakaumuksenani ja laajensin kirjoitusten näkökulmaa - myönnän, että tarkoituksella myös hiukan provokatiiviseen suuntaan;
nyt olen kääntynyt buddhalaisuuteen, eikä kristinusko enää kiinnosta minua millään muotoa. Se ei tietenkään tee tyhjäksi tekemääni työtä, jos se voi olla avuksi jollekin.
Sitä paitsi puolisoni kanssa käymme joka tapauksessa Sateenkaarimessuissa, ei se ole pois suljettua. Nykyään on vaikeaa keksiä uutta sisältöä tähän blogiin, jonka aihe on niin spesifinen. Siteeraan vielä itseäni toisesta blogistani: "Seksuaalinen suuntautuminen on sitä mitä olet sisäsyntyisesti ja uskonto valitaan ympäröivästä maailmasta, joten paras valita sellainen vaihtoehto, joka tukee edellistä identiteettiä, eikä ole ristiriidassa sen kanssa. Ainahan se ei toki mene näin kivuttomasti, sen tiedän itsekin, mutta tasapainoa ja onnellisuutta et saavuta niin kauan kuin ristiriita on olemassa, ja vain toista näistä voi muuttaa: uskonnollista katsomusta."

Yhteydenotot kommentoimalla mitä tahansa kirjoitusta tässä blogissa: henkilökohtaisia viestejä en tietenkään julkaise. Muista e-mail osoitteesi, jotta voin vastata jos niin haluat! Ja luonnollisesti ainoastaan asiallisia ja ystävällisiä viestejä, kuten kuka tahansa ajatteleva ihminen ymmärtää!

18.6.22

HEARTSTOPPER: Ole Nick Charliellesi

 


Tämä kirjoitus tekee ennätyksen: se on NELJÄS (4!) julkaisemani blogiteksti, jonka aiheena on... HEARTSTOPPER 💖. Se kertonee paljolti siitä, miten tärkeä tästä Netflix-sarjasta on tullut myös minulle - enkä suinkaan ole ainoa. Tällä kertaa aion vaihteeksi taas kääntää hiukan myös muiden kirjoituksia, luodakseni hiukan analyyttisemman silmäyksen sarjan tekemään laajaan vaikutukseen. 

Täytyy myöntää, että minä en seuraa esim. suomalaisia tubettajia tms., joten minulla ei oikeastaan ole minkäänlaista käsitystä onko Heartstopper puheenaihe Suomessa; olen nähnyt vain pari mainintaa mediassa (esim. Ilta-sanomat). Suomessakin se kyllä oli Netflixin Top10:ssä ensimmäisen kuukauden. Minä elän globaalissa pinkissä kuplassani: katson sarjaa yhä uudelleen, kuuntelen sen musiikkia, seuraan keskusteluja kansainvälisessä Facebook-ryhmässä (joskus itsekin osallistuen) - vain pari muuta suomalaista on siellä vastaan tullut - luen Alice Osemanin sarjakuvia ja romaaneja, katson reaktio-videoita YouTubessa (uusia ilmestyy edelleen, kun sarjan julkaisusta on kaksi kuukautta). Olen teettänyt tatuoinnin, ostanut oranssin Adidaksen paidan, jota Nick Nelson käyttää sarjan ikonisessa loppukohtauksessa, sekä "Nick Nelson kengät" (Vans) ja julisteen. Heinäkuun alussa osallistun online-tapahtumaan Zoomissa, jossa ovat paikalla Heartstopperin luoja ja kirjoittaja Alice Oseman, sekä Charliea näyttelevä Joe Locke. Sehän on melkein kuin tapaisi heidät kasvotusten - samaan aikaan livenä samassa virtuaalisessa tilassa. 

Tatuointini; Nickin töherrys
Charlien käteen 1. jaksossa

Yleisin sana, jota reagoijat YouTubessa ovat käyttäneet Heartstopperista, on "wholesome": tervehenkinen, hyveellinen. 

Myöhemmät sarjakuvat esimerkiksi sisältävät kohtauksen, jossa Nick ja Charlie päättävät, että he eivät ole vielä valmiita harrastamaan seksiä. Ehkä näemme sen seuraavalla kaudella: Netflix on vahvistanut, ei yhtä, vaan kaksi seuraavaa kautta. Kuten kerron ensimmäisessä julkaisussani aiheesta, minut Heartstopper vapautti välittömästi kehittyvästä nettiporno-addiktiosta: siitä on jo kaksi kuukautta, enkä ole lipsunut kertaakaan. 

Minä olen löytänyt oman "Charlieni", ja samaistun itse Nickin hahmoon: hän on esimerkillinen kiltteydessä, toisten huomioon ottamisessa ja rehellisyydessä. Sitä kannattaa tavoitella. 

Kehystetty juliste ikonisesta loppu-
kohtauksesta rannalla
Kuten olen aiemminkin maininnut, Facebook-ryhmässä on ensinnäkin kaikenikäisiä ihmisiä, vanhin on ollut 70, ja myös heteroita on paljon, tietenkin enimmäkseen naisia; muutama heteromies on ilmoittautunut kysyttäessä. Lisäksi tiedän yhden naispuolisen Facebook-kaverin, jonka mies myös piti sarjasta. Mutta muuten näin keittiöpsykologian pohjalta voisi ajatella, että heteromiehillä on ongelmia miehisyytensä ja tunteidensa kanssa. Miehet pakotetaan niin ahtaaseen muottiin. Tietysti homomiehetkin kasvaessaan kokevat varmasti painetta siihen suuntaan, mutta me luonnostamme emme sovi muottiin, yleensä (olen kyllä tuntenut monenlaisia homomiehiä, myös "supermaskuliinisia" niin hyvässä kuin pahassakin, mutta ennen kaikkea pahassa). Minä en koskaan ole tajunnut heteromiesten ajatusmaailmaa, enkä ole kokenut kummoistakaan yhteenkuuluvuutta heihin. Siksi ei kai ole ihme, että kun minulla kuitenkin on heteromies kaverina, ja aiemmin oli toinenkin kouluajoilta, juuri heidän kanssaan minulla on välillä suuriakin vaikeuksia kanssakäymisessä - ei koskaan naispuolisten kavereiden kanssa. En pidä itseäni mitenkään "naismaisena" - mitä se sitten tarkoittaakaan - eikä se ole tässä se pointti, vaan ajattelen kai niin eri tavalla. 

Liam Casey, kliininen psykologi Sydneystä, kirjoittaa artikkelissaan (The Conversation UK):

Heartstopperia on laajasti tervehditty "lämpimänä halauksena". Samaan aikaan sosiaalinen media on tulvinut postauksia LGBTIQ-ihmisiltä, jotka ovat kokeneet jotain muuta katsoessaan sarjaa: vihaa, murhetta, surua verratessaan sarjaa omaan verrattain tuskalliseen nuoruusikäänsä. 

Kliinisenä psykologina, joka työskentelee LGBTIQ-mielenterveyden parissa, Heartstopper on usein noussut esiin tapaamisissa. Samaa tuskaa kuvaavat keski-ikää lähestyvät ihmiset, ja ne jotka ovat yhä teini-iässä. Sarja näyttää kylvävän siemenen, joka laittaa heidät ihmettelemään millaista elämä olisi ollut jos heidän koulukokemuksensa olisi ollut kannustava pikemmin kuin pelottava. 

Mitä voivat ne meistä, jotka tuntevat tuskaa kohdatessaan tämän sydäntälämmittävän kuvauksen queer-ilosta, tehdä navigoidakseen näiden vaikeiden ajatusten ja tunteiden läpi? Psykologisella tutkimuksella on muutama ehdotus.

  • Syleile kaksinaisuutta. Uraauurtava kliininen psykologi Marsha Linehan korosti "dialektiikan" merkitystä, eli kykyä säilyttää jännite kahden näennäisesti vastakohtaisen asian välillä. Ihmisinä meillä on taipumus arvostella kokemustamme hyvänä tai huonona, mustana tai valkoisena. Sanomme asioita kuten "en koskaan tee mitään oikein", kun totuus on että joskus me epäonnistumme ja joskus menestymme. Heartstopperin katselemisen kokemus, ja että tunnemme sekä iloa hahmojen puolesta ja surua omasta puolestamme, on niin ikään dialektinen. Älä astu ansaan ajatella että suru tekee tyhjäksi ilon: Huomioi ja salli kaikki mitä tunnet. 
  • Älä pakene sitä. Ihmisinä olemme kehittyneet välttämään kärsimystä. Kuitenkin meillä on tapana tehdä tämä tavoin, jotka minimoivat lyhytaikaista tuskaa, samalla lisäten pitkäaikaisia ongelmia. Tämä voi olla erityisen haastavaa LGBTIQ-ihmisille, joiden usein täytyy työntää pois tai välttää tunteitaan navigoidakseen nuoruusikänsä läpi. Olen puhunut ihmisille, jotka ovat yrittäneet selviytyä Heartstopperin aiheuttamasta tuskasta haitallisin tavoin. Yrittääkseen välttää suruaan siitä että heillä ei ole Nickiä heidän Charlielleen, he ovat huomanneet tavoittelevansa ei saatavilla olevia kumppaneita, kaatavan itselleen ylimääräisen lasillisen viiniä, tai harjoittavan satunnaista seksiä, ja tunteneet olevansa jopa enemmän yksin. Vaikka viinissä tai satunnaisessa seksissä ei ole mitään väärää, ne usein peittävät ongelmia pikemmin kuin tarjoavat ratkaisuja. 
  • Toimi merkityksellisesti. Ellei ole aina hyödyllistä paeta tuskaamme, mitä meidän pitäisi tehdä sen kanssa? Tuskallisissa tunteissa on hyödyllistä tietoa. Vaikutusvaltainen kliininen psykologi Steven C. Hayes sanoo, "se sattuu mistä välitämme". Suurimman tuskamme sijainti on suurimman tarkoituksemme sijainti, ja voimme käyttää sitä opastamaan tekoja, joilla on syvästi merkitystä meille. Tutki mihin reagoit vahvimmin Heartstopperissa. Vaikka queer-kouluromanssin mahdollisuus on mennyt ohi monilta meistä, voimme silti tehdä valintoja jotka vievät meitä kohti elämää, jonka haluamme tänä päivänä. Tutkimus osoittaa johdonmukaisesti, että yhteys muihin LGBTIQ-ihmisiin lisää lannistumattomuutta, mutta on monia muita asioita, joita Heartstopper voisi inspiroida sinua tekemään: priorisoi ystävyyssuhteesi (kuten Tao), luo uusia queer-yhteyksiä (kuten Elle), ole rehellinen lähimmillesi (kuten Nick), tai kokeile uusia asioita (kuten Charlie). 
  • Ole ystävällinen itsellesi. Nämä asiat sattuvat. Elämä voi olla kovaa ja täynnä pettymyksiä. Me reagoimme usein näihin vaikeisiin hetkiin painaen kovemmin ja kehottaen itseämme "pääsemään siitä yli". Pysähdy ja ole ystävällinen itsellesi - ole Nick Charliellesi. Anna itsellesi halaus, tee itsellesi kupillinen teetä, puhu itsellesi rohkaisevasti pikemmin kuin kriittisesti. Joskus auttaa kun kuvittelet mitä sanoisit ystävälle tai toiselle LGBTIQ-henkilölle, jotka kohtaavat samankaltaisia haasteita. Ohjatut meditaatiot voivat myös auttaa tässä. 
  • Haasta oletuksesi. Ihmismieli käyttää kaikenlaisia kognitiivisia oikopolkuja: yleinen on "mentaalinen suodatin", jossa suodatamme pois informaation, joka ei tue oletuksiamme. Jos huomaat vertaavasi itseäsi Charlien ja Nickin kuvaan - täydelliseen romanssiin, yritä huomata mitä suodatat pois. Molemmat hahmot - etenkin Charlie - kokevat kiusaamista ja itsensä epäilyä. (Kirjojen lukijat tietävät että Charliella on jopa synkempiä aikoja edessään.) Huomaa myös jos suodatat pois jotain positiivista omasta kokemuksestasi: hyvä ystävä, kannustava opettaja, tervetulleeksi toivottava urheilu- tai harrastusryhmä. Pohjimmiltaan Heartstopper on "fantasia-fiktiota". Älä käytä tuota fantasiaa mittarina, jolla arvostelet todellisuuttasi. 
Alice Osemanin sarjakuvakirjat 1-4: 5. ja viim. pitäisi ilmestyä
ensi vuonna.


Lainaan seuraavaksi Facebook-ryhmän jäsenen kirjoitusta, luonnollisesti täysin anonyymisti:
Aviomieheni ja minä katsoimme Heartstopperia juuri sen jälkeen kun sen suosio räjähti Netflixillä. Olimme liimattuja ruutuun, haltioissamme. Ja minä itkin useita kertoja melkein jokaisen jakson aikana. Katsoimme koko sarjan yhdessä illassa. Siitä tuli elämää muuttava ilta.
Seuraavana päivänä tunsin oloni onnelliseksi ja tavallaan surkeaksi samalla kertaa, enkä oikein tiennyt miksi. Ajattelin: Mitä on tekeillä? Aviomieheni sanoi, "minusta on tuntunut täsmälleen samalta siitä asti kun katsoimme sen." Sitten aloin lukea muiden ihmisten kokemuksista. Reaktioiden myrsky sosiaalisessa mediassa kertoi minulle etten ollut ainoa. Monet ihmiset LGBTQI+ yhteisössä [Huom: tähän lisäisin itse, että monet heteronaiset ovat kertoneet samaa! - Marko] - nuoresta vanhaan, kaikkialta maailmasta - olivat sarjan koskettamia yhtä paljon kuin minä. He tunnistivat itsensä siinä yhtä paljon, ja tunsivat myös tarvetta jakaa näitä tunteita toistensa kanssa. Palapelin palaset osuivat kohdalleen yhä enemmän. Minulla oli "kunnon täysi gay-kriisi", kuten yksi hahmoista sarjassa niin osuvasti sanoo. Sarja antoi minulle jotain tuttua ja parantavaa; jotain jota en tiennyt tarvitsevani. 

Tulin ulos kaapista 13 vuotta sitten. Olin 28. Sarja toi esiin kaikki tunteet ja kokemukset lapsuudestani "ulostulooni" asti ensimmäistä kertaa elämässäni. Tunteet, joista olin tuskin tietoinen, asiat menneisyydestä, joita saatoin tuskin muistaa. Miksi minulla oli näitä tunteita? Olen onnellinen, enkö olekin? Minulla oli rakastava kasvatus, eikö ollutkin? Miksi sitten minulla on näitä tunteita reaktiona hyvän mielen sarjaan, joka sai minut hymyilemään jatkuvasti? En ymmärtänyt.
Kunnes oivalsin mitä se oli.

En koskaan ennen ollut nähnyt sarjaa, jossa oli eri LGTBQI+ hahmoja, joka oli niin optimistinen, sydäntälämmittävä, söpö ja puhdas. Ilman murhetta, aggressiota, huumeita, seksiä, sairauksia tai kliseitä. Ja niin monivivahteista ja aitoa. Kyllä, se on kasvutarina teini-ikäisistä, mutta ennen kaikkea se vain näyttää kamppailuja ja löytöjä siitä kuka olet ja kehen ihastut. Sarja joka normalisoi olla LGBTQI+. Todellakin ensimmäistä kertaa sarja kuvasi minun tunteitani ulostulooni asti niin realistisesti ja osuvasti. Alusta loppuun jokainen yksityiskohta on paikkansapitävä. Käsikirjoitus, sanavalinnat ja kohtaukset, hengähdystauot, näyttelijöiden katseet ja tunteet. Jopa musiikki. Ei-LGBTQI+ henkilö ei ehkä huomaa näitä asioita, mutta monet LGBTQI+ ihmiset tunnistavat itsensä näissä yksityiskohdissa. Ulostuleminen ei ole yksi kyynelten täyttämä hetki. On kokonainen historia joka johtaa siihen. Ja juuri sen näet heijastuneena niin kauniisti sarjassa ja hahmojen tunteissa. 
3/6 Alice Osemanin romaaneista, joissa Nick ja Charlie esiintyvät
 
En saa Heartstopperia mielestäni. Se herättää minussa kysymyksiä. Mitä jos, siihen aikaan kun olin yhä kaapissa, olisin tuntenut toisen LGBTQI+ henkilön? Mitä jos olisin nähnyt esimerkkejä, kuten yksi päähahmoista näki tanssilattialla? Mitä jos olisi ollut edes yksi maininta LGBTQI+ hahmosta kirjoissa, koulumateriaalissa, tai televisiossa siihen aikaan? Mitä jos minulla olisi ollut silloin opettaja kuten sarjassa? Mitä jos siitä ei olisi puhuttu niin negatiivisesti silloin, jos puhuttiin lainkaan? Mitä jos olisi ollut auttava käsi, jos minulla olisi ollut enemmän itseluottamusta silloin? Mitä jos, kun minulla oli melkein rohkeutta tulla ulos kaapista 21 vuoden kieppeillä, ei olisi tehty hyvää tarkoittavia huomautuksia "tyttöystävästä", eikä olisi kerrottu typeriä homovitsejä? Sellaiset kommentit, joita ei yleensä tarkoitettu loukkaaviksi, työnsivät minut takaisin kaappiin vuosiksi. Ei ympärilläni olevien ihmisten reaktioiden pelosta, vaan pelosta että elämäni muuttuisi, enkä tiennyt miltä se elämä näyttäisi. Tuo viimeinen kohta palasi mieleeni täydellisesti tunteiden suhteen nähtyäni melkein suoran ilmaisun tästä yhdessä kohtauksessa. 

Toinen asia jonka tunnistan sarjassa, on pelko että ihmiset voisivat ajatella että minä olen "se". Kuten hienoinen paniikki yhdellä hahmolla kun joku sanoo että "jokin on erilailla." Ja kohtaukset missä hahmot kehottavat toisia henkilöitä olemaan kertomatta kenellekään. Että he haluavat olla itse se joka kertoo. Kontrollin menettämisen pelko omasta tarinastasi. Josta minulla itselläni oli huonoja kokemuksia. Et todellakaan ole kenellekään selitystä velkaa, ja identiteettisi tai suuntautumisesi ei ole kenenkään muun asia. Mutta jos haluat kertoa ihmisille, on sinusta kiinni kertoa ihmisille, jotka ovat tärkeitä sinulle, silloin kun olet valmis. Koska se on sinun tarinasi ja sinun elämäsi. Tämä prosessi on ratkaiseva kenelle tahansa, joka on kaapissa, ja se auttaa itsensä hyväksymisen ja prosessoimisen kanssa. Identiteetti-kamppailusi on myös kauniisti kuvattu ja sitä tuetaan iskevällä ja kauniilla laululla, "Why am I like this?" Se on jotain jota melkein jokainen LGBTQI+ henkilö on ajatellut joskus, ja laulu vie sinut takaisin tuohon aikaan.

Paljastamatta liikaa: Jossain kohtaa sarjassa yhdellä hahmoista on tunteellinen keskustelu äitinsä kanssa. Tuo hetki herätti eniten tunteita minussa. Tapa jolla se esitettiin, oli niin puhdas, herkkä, realistinen, kauniisti kuvattu ja äärimmäisen hyvin näytelty. Tämä kohtaus koskettaa monia ihmisiä yhteisössä, ja tuo eniten muistoja mieleen. Hyviä ja huonoja. Minun tapauksessani hyviä. Valtava helpotus ettei tarvitse kantaa suurta salaisuuttasi enää, ettei tarvitse näytellä tuota toista roolia enää, se on suunnaton vapautus. Ja minä tunsin sen jälleen. Heartstopper - ja tämä kohtaus muitten joukossa - auttoi minua ulostuloni prosessoinnin ja ratkaisun kanssa, jota en tiennyt tarvitsevani. 

En syytä ketään enkä kadu "myöhäistä" ulostuloani,  koska en voi kääntää aikaa, ja se on tehnyt minusta sen joka olen tänä päivänä. Jälkikäteistarkastelussa olisin tehnyt sen toisin, jos minulla olisi ollut rohkeutta ja jos olisin tiennyt mitä tiedän nyt. 

On surullista että täytyi kestää vuoteen 2022 asti miljoonille ihmisille ympäri maailman, todella tunnistaa itsensä sarjassa (tai elokuvassa) ensimmäistä kertaa. Heidän identiteettinsä, suuntautumisensa, tarinansa, tunteensa ja kamppailunsa esitettynä kauniilla, rakastavalla, vilpittömällä ja positiivisella tavalla. Niin monilla ihmisillä on nyt tapa prosessoida tunteitaan teinivuosiltaan, tai sen yli. Mutta ennen kaikkea, minussa ja muussa yhteisössä on tunne ylpeydestä ja ilosta että mahtava Netflix rohkeni tehdä tämän sellaisella rakkaudella ja huomiolla yksityiskohtiin ja realismiin. Lahjakkaat näyttelijät olivat hyvin moninaisia, ja tuotantotiimi oli täynnä LGBTQI+ ihmisiä. Voit nähdä ja tuntea sen. Luulen että LGBTQI+ ihmiset ovat paremmin ymmärrettyjä tällaisen sarjan avulla. Mutta mikä tärkeintä, olen erityisen onnellinen että tämä epäilemättä tulee auttamaan tämän päivän LGBTQI+ nuoria löytämään itsensä ja olemaan oma itsensä. Että he voivat nähdä että heidän on sallittua olla mitä ovat, että heidän on sallittua rakastaa ketä haluavat, ja kuinka onnellinen voit olla. Tämä sarja tulee todella vaikuttamaan suuresti moniin elämiin. Itse asiassa, se tekee sen jo.

Monet ihmiset, jotka eivät tunnista itseään "normista", ovat luoneet itselleen suojakerroksen. He tuntevat etteivät ole tulleet nähdyksi ja kuulluksi tuon normin kautta, yhteiskunnan paineiden, odotusten ja reaktioiden kautta. Ja mikä pahempaa, he ovat hyväksyneet etteivät tule aina nähdyksi ja kuulluksi. Representaatio on pääasia, jota itsensä "erilaisiksi" tuntevat ihmiset tarvitsevat. Yhteiskunnassa, televisiossa, elokuvissa, koulussa, kirjoissa, ihmisissä ympärilläsi ja työssä. Ei väliä kuinka pieniä tai hienovaraisia sanat, kuvat, reaktiot ovat, niillä on väliä. Ei ole koskaan liian myöhäistä oivaltaa tämä ja tehdä sille jotain. On tärkeää normalisoida LGBTQI+ ihmisten onnellisuus, murtaa esteet ja stigmat, ja luoda yhteiskunta jossa ihmiset ovat hyväksyvämpiä toisiaan kohtaan. 

Heartstopper on sarja teini-ikäisistä, mutta se ei ole vain teini-ikäisiä varten. Se on lämmin halaus ja pakko nähdä jokaiselle, minkä ikäiselle tahansa, missä ammatissa tahansa, mistä tahansa koulusta, ja mitä tahansa identiteettiä tai suuntautumista. Ja ihmisille joilla on lapsia: Katsokaa se heidän kanssaan! Sillä on enemmän merkitystä kuin saatatte ajatella. [Huom: lisään tähän, että juuri näin monet ovat Facebook-ryhmässä kertoneet tehneensä! Suvaitsevaisuus on jotain mikä opitaan, aivan kuten suvaitsemattomuuskin. Ikäraja on tarkoituksella 7+, ja varmasti siinä se aiotaan pitää myös tulevilla kausilla! - Marko]


Aiemmat blogijulkaisuni aiheesta:




Lue myös: 





YouTubessa:

Heartstopper Episode 1 Reaction! - "Meet": amer. heteromies reagoi; etsi seuraavat osat hänen kanavaltaan. (Valitsin tarkoituksella heteromiehiä monista vaihtoehdoista! Sanomattakin on selvää, että he ovat hyvin ennakkoluulottomia ja avarakatseisia - toivottavasti eivät poikkeuksia.)

This Guy can't be serious! - Heartstopper Season 1 Episode 1 Reaction: brittiläinen heteromies reagoi; jälleen etsi muut jaksot hänen kanavaltaan. 

LGBTQ+ Doctor REACTS to Heartstopper #1/Dr Elliot: Tri Elliot Carthy on psykiatri, joka on itse homo, joten hänen näkökulmansa on kiinnostava! 

Ei kommentteja:


Magnus Enckellin alttaritaulu Tampereen Tuomiokirkossa: huomaa miespari käsi kädessä!
"Jos maailma vihaa teitä, muistakaa, että ennen teitä se on vihannut minua. Jos te kuuluisitte tähän maailmaan, se rakastaisi teitä, omiaan. Mutta te ette kuulu maailmaan, koska minä olen teidät siitä omikseni valinnut, ja siksi maailma vihaa teitä."
Joh. 15:18-19